Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VBN

SOBA

Seagate

20face

NetworxConnect

Optex

Ajax Systems

Alphatronics

Alarm Meldnet

De Beveiligingsjurist

Hikvision

Uniview

IDIS

Crown Security Services

Avigilon Alta

Nenova

Brivo

Sequrix

OSEC

GFT

CSL

Nimo Dog Security

CardAccess

Paxton

Eizo

ASSA ABLOY

Eagle Eye Networks

SMC Alarmcentrale

Dero Security Products

Trigion

Top Security

HID

ASIS

ADI

Milestone

NIBHV

Connect Security

Regio Control Veldt

EAL

DZ Technologies

Secusoft

Multiwacht

i-Pro

Gold-IP

PG Security Systems

ARAS

Nimo Drone Security

Centurion

SmartCell

SmartSD

VideoGuard

Add Secure

Oribi ID Solutions

HD Security

Seris

VVNL

Lobeco

CDVI

Service Centrale Nederland

2N

BHVcertificaat.online

Traka ASSA ABLOY

RoSecure

Kiwa

G4S

Masset Solutions

Genetec

Securitas

JMB Groep

Bosch Security Systems

Explicate

Akuvox

Hanwha Vision Europe

VEB

Bydemes

Unii

Paraat

VAIBS

Advancis

Op 12 mei 2017 start Kenniscentrum Voor Agressie

11 mei 2017
Redactie
11:38

Afgelopen maand bracht het GTPA in het nieuws dat agenten met steeds heftigere agressie te maken krijgen. En uit de barometer Gehandicaptenzorg kwam dat 61 procent van de werknemers met verbale agressie te maken heeft. Redenen om het Kenniscentrum Voor Agressie op te richten.

Initiatiefnemer Ed Nouwen merkte de afgelopen jaren de vraag naar kennis over omgaan met agressie op en startte met een team het Kenniscentrum Voor Agressie. Op 12 mei 2017 wordt het officieel geopend in Muiderberg.
Nouwen: “Wij geloven niet dat agressie alleen hun probleem is en daarom staan wij naast onze opdrachtgevers om hen te ondersteunen en op die manier mensen en organisaties weerbaarder te maken om potentieel verzuim te voorkomen.”
De afgelopen twee jaar zijn gebruikt om onderzoek te doen en om met het team vorm te geven aan de benodigde aanpak en trainingen tegen geweld. Het Kenniscentrum Voor Agressie (KCVA) biedt vanaf vandaag hulp aan op het gebied van agressiehantering voor organisaties die te maken krijgen met agressie, geweld of pesten. De hulp kan bestaan uit passende trainingen, waar nodig ondersteund met acteurs.

Jaarlijks 1,6 miljoen slachtoffers
Vorig jaar publiceerde het blad Binnenlands Bestuur een artikel over de kosten van agressie. Jaarlijks blijken 1,6 miljoen werknemers slachtoffer te zijn van agressie door mensen van buiten de organisatie. De kosten als gevolg van de extra verzuimdagen door interne agressie worden geschat op 1,7 miljard euro per jaar en de kosten als gevolg van externe agressie worden geschat op 600 miljoen euro per jaar. Het KCVA heeft hiervoor een inhoudelijke aanpak ontwikkeld.
Ed Nouwen, oprichter van KCVA, vertelt: “Door onze aanpak krijgen onze klanten een andere kijk op veiligheid, agressiehantering en kostenbesparing. Wij vinden dat het ons gezamenlijke probleem is. Daarom hebben wij oog en oor voor – onder meer – de financiële schade die werkgevers kunnen lijden.” Het doel voor de werkgever is om zodanig met agressie om te gaan dat de schade op materieel en immaterieel gebied wordt beperkt. Het KCVA werkt vanuit een politie- en justitieachtergrond en heeft ervaring op het gebied van gedrags- en beleidsmatige veiligheidsoplossingen.

Agressie-, overval- en gijzelingstrainingen
Er zijn diverse beroepsgroepen waarbij het goed omgaan met agressie of geweld belangrijk is. Hiervoor leidt het KCVA mensen op tot onder andere buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) en verkeersregelaar. Op een geheel eigen wijze wordt gewerkt aan het weerbaar maken. Daarnaast worden de deelnemers getraind op beroepshouding. Om de theorie in praktijk te kunnen brengen, maakt het KCVA bij de diverse trainingen gebruik van geschoolde, ervaren (agressie)acteurs, die door middel van rollenspellen deelnemers trainen in het omgaan met agressie. Deze acteurs zijn gespecialiseerd in agressie-, overval- en gijzelingstrainingen en ze zijn ook apart te boeken.

Agressie uniform aanpakken
Het kenniscentrum heeft een meetinstrument ontwikkeld dat ingezet kan worden bij sollicitatieprocedures voor beroepen waarbij agressie een risico is. Dit kan ook helpen in de ontwikkeling van personeel dat veel te maken krijgt met agressie. Om voeling te houden met de markt is er een denktank opgericht, waar diverse professionals uit verschillende branches voor zullen worden uitgenodigd. Het doel: agressie in Nederland uniform aanpakken. Verder is het KCVA geaccrediteerd om trainingen te geven voor leden die aangesloten zijn bij de BPBI (Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders).

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner