Op tijd lopende systemen dankzij GPS-synchronisatie

Met de SyncServer S80 brengt ARAS Security een apparaat dat ervoor zorgt dat beveiligingsproducten altijd over de juiste tijdsinformatie beschikken. Niet via internet, dat niet altijd beschikbaar is, maar via GPS-satellieten.

Zeker als het gaat om een tijdstempel op een video-opname, is het voor de bewijswaarde essentieel dat aan de beelden de exacte tijd wordt toegevoegd. Maar eigenlijk is de juiste tijd natuurlijk relevant voor elk component met een ingebouwde klok. Als deze klokken niet continu of op zijn minst regelmatig worden gesynchroniseerd, kan het gebeuren dat het alarmsysteem en het toegangssysteem uit de pas gaan lopen, met onnodige meldingen tot gevolg. Of dat werknemers ten onrechte gesanctioneerd worden, omdat zij volgens het tijdregistratiesysteem te laat komen of te vroeg naar huis gaan.

GPS-satellieten
In de regel maakt alarmapparatuur via internet gebruik van NTP-servers om de tijd te synchroniseren. Maar dat werkt niet als er geen internetverbinding is, of bij projecten waar aansluiting van het beveiligingssysteem op internet niet wordt toegestaan. In die gevallen brengt de SyncServer S80 van ARAS uitkomst. Deze maakt gebruik van de door atoomklokken gegenereerde tijdsinformatie van GPS-satellieten. Voor een goede ontvangst moet de antenne wel buiten worden geïnstalleerd, maar dat gaat relatief eenvoudig, omdat de voeding via PoE geleverd wordt.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: