Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nenova

SmartSD

Add Secure

Bydemes

Advancis

IDIS

Seris

EAL

Lobeco

Trigion

Alarm Meldnet

Eizo

Paralax

VAIBS

Ajax Systems

Brivo

SMC Alarmcentrale

Top Security

Dero Security Products

Intrasec

Akuvox

Oribi ID Solutions

Gold-IP

MOBOTIX

OSEC

Sequrix

Network Optix

Secusoft

HID

Milestone

SmartCell

ADI

Securitas

CSL

VBN

BHVcertificaat.online

G4S

Seagate

Crown Security Services

VEB

Eagle Eye Networks

Synguard

Hikvision

Kidde Commercial

Uniview

Bosch Security Systems

Regio Control Veldt

Connect Security

HD Security

Optex

Teletek

Distri Company

VideoGuard

Aritech

Service Centrale Nederland

Paxton

i-Pro

2N

Traka ASSA ABLOY

Paraat

ASSA ABLOY

Alphatronics

Multiwacht

VGN Group

Hanwha Vision Europe

Genetec

SOBA

CDVI

Unii

Masset

ASIS

ARAS

NIBHV

Centurion

VVNL

Opleiding ‘Aanpak Ondermijnende Criminaliteit

9 februari 2025
Redactie
04:09

De vijfdaagse opleiding ‘Aanpak Ondermijnende Criminaliteit – Informatiegestuurd Samenwerken’ van Platform Openbare Orde & Veiligheid richt zich op de vraag hoe informatie rechtmatig en doelmatig gedeeld kan worden met partners om effectief te kunnen ingrijpen. Deelnemers krijgen inzicht in de aard en omvang van ondermijnende criminaliteit, de betrokken actoren en de meest effectieve interventiestrategieën.

Ondermijnende criminaliteit vormt een groeiend probleem voor overheden, bedrijven en burgers. De integriteit van de samenleving komt hierdoor onder druk te staan, en de directe woon-, werk- en leefomgeving wordt bedreigd. Gemeenten, politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Regionale Informatie- en Expertise Centra en Omgevingsdiensten werken samen om deze vorm van criminaliteit effectief te bestrijden. Dit vraagt om een gecombineerde inzet van strafrechtelijke, bestuursrechtelijke, privaatrechtelijke en fiscale middelen. Een sterke gezamenlijke informatiepositie is essentieel om gerichte en samenhangende interventies te kunnen uitvoeren.

Theorie en praktijk
De opleiding combineert theorie met praktijkvoorbeelden en vaardigheidstrainingen. Deelnemers leren hoe informatiegestuurd werken bijdraagt aan een effectieve aanpak van georganiseerde criminaliteit en welke beproefde interventies barrières kunnen opwerpen of criminaliteit kunnen bestrijden. Daarnaast biedt de opleiding methodieken om informatie te analyseren en verantwoord beleid te ontwikkelen. Door het uitwisselen van kennis en ervaringen met vakgenoten kunnen deelnemers hun inzichten direct in de praktijk brengen.
De opleiding vindt plaats op vijf dinsdagen in juni en juli 2025 bij het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn. Deelname kost €3000 (exclusief btw), en er is ook een incompany-optie beschikbaar. Voor meer informatie en inschrijving kan contact worden opgenomen met Frank van Summeren via [email protected] of 06-15259534.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Boon Edam

Distri Company

SequriX

Artitech Kidde Commercial

Wordt een partner