Oplichters doen zich voor als politieagenten

Politie Oost-Nederland ontving de afgelopen dagen meerdere meldingen over oplichters die zich voordoen als nepagenten. Deze oplichters nemen telefonisch contact op met ouderen in de regio’s Beuningen, Ede en Heelsum. Om vervolgens contant geld, sierraden en andere waardevolle spullen bij hen op te halen.

De oplichters leggen het eerste contact vaak telefonisch met een smoes: ze stellen zich voor als politieagenten en kunnen zelfs de naam en het adres van de slachtoffers noemen. Vervolgens vragen ze of de slachtoffers contant geld of sieraden in huis hebben en informeren ze naar de waarde hiervan. Ze doen alsof ze deze persoonlijk komen ophalen.

Smoes
De politie zegt dat het belangrijk is om te weten dat zij nooit telefonisch naar deze informatie zal vragen. Deze oplichters zijn uit op persoonlijke bezittingen en gebruiken deze oneerlijke smoes om ouderen te misleiden. Het advies is om niet in te gaan op dit gesprek en direct op te hangen. Wie een dergelijk telefoontje ontvangt, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900 8844.

Deel dit artikel via: