Opnieuw explosief bij bedrijfspand Breda

Voor de vierde keer in een half jaar is bij een bedrijfspand in Breda een explosief aangetroffen. Twee keer gebeurde dat bij een autobedrijf en een keer bij een bakkerij. De bedrijven zijn van dezelfde eigenaar, waarvan vermoed wordt dat deze bij een cocaïneoorlog betrokken is.

Voor burgemeester Paul Depla van Breda is de maat vol. Hij vindt het plaatsen van explosieven een te groot gevaar voor de omgeving en heeft daarom besloten de bedreigde panden te sluiten. Het zou kunnen dat de bedreigers daarmee hun doel hebben bereikt, maar Depla zal dat minder erg vinden dan wanneer iemand bij een explosie om het leven komt. De bakkerij waar vorige week een handgranaat werd neergelegd, bevindt zich midden in een woonwijk. De eigenaar van de bedrijven werd eind vorig jaar nog beschoten.

Camera’s
De panden van de bedreigde ondernemer waren al eerder gesloten door de gemeente, maar mochten weer open nadat verdachten waren opgepakt. Kennelijk zijn nog niet alle verdachten opgepakt, want de bedreigingen gaan door. Reden voor Depla om de panden nu voor onbepaalde tijd te sluiten. Daarbij speelt ook mee dat de bedreigde ondernemer volgens de burgemeester niet wil meewerken aan het onderzoek. De gemeente gaat camera’s plaatsen bij de bedreigde locaties.

Deel dit artikel via: