Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ARAS

CDVI

SOBA

G4S

RoSecure

NetworxConnect

Add Secure

HD Security

ADI

VBN

CardAccess

VideoGuard

Genetec

Eagle Eye Networks

Paraat

VVNL

Brivo

SmartSD

SMC Alarmcentrale

2N

Alphatronics

Dero Security Products

NIBHV

Multiwacht

20face

Gold-IP

JMB Groep

Explicate

Sequrix

Centurion

Secusoft

Avigilon Alta

GFT

Network Optix

Nenova

Regio Control Veldt

Bydemes

Paxton

Nimo Drone Security

Bosch Security Systems

PG Security Systems

Masset Solutions

Seagate

Trigion

Securitas

Top Security

Advancis

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

CSL

HID

Hanwha Vision Europe

ASSA ABLOY

Seris

EAL

De Beveiligingsjurist

ASIS

Uniview

Lobeco

IDIS

OSEC

Ajax Systems

Eizo

Nimo Dog Security

VEB

Traka ASSA ABLOY

Akuvox

Connect Security

Service Centrale Nederland

Milestone

BHVcertificaat.online

Alarm Meldnet

i-Pro

SmartCell

Kiwa

Crown Security Services

Unii

Optex

Hikvision

VAIBS

Optex brengt op glasvezel gebaseerde terreinbeveiliging

3 oktober 2021
Redactie
10:07

Met de Fiber Defender® FD7104™ brengt Optex een op glasvezel gebaseerde oplossing voor terreinbeveiliging. Het door Fiber Sensys ontwikkelde product werkt met vier zones en signaleert diverse manieren van indringing, zoals het overklimmen of vernielen van een hek of het boren in de gevel.


De nieuwe detector biedt volgens Optex betrouwbare en eenvoudig te configureren hekdetectie voor middelgrote tot grote commerciële en vitale infrastructuurlocaties. De FD7104™ is in staat om te waarschuwen voor elke inbreuk op de perimeter, bijvoorbeeld een indringer die het hek beklimt of het gaas doorknipt. Het apparaat kan ook op de gevel worden gebruikt om boren te detecteren. Het Perimeter Intrusion Detection (PID)-systeem is uitgerust met een nieuw algoritme waarmee de sensor zich dynamisch kan aanpassen aan de omgeving en het omgevingsgeluid, waardoor echte indringers worden onderscheiden van verstoringen veroorzaakt door weersomstandigheden zoals wind of zware regen.

Praktische functies
De Alarm Processing Unit (APU) brengt ook nieuwe praktische functies die de gebruikerservaring verbeteren, zoals de ingebouwde webinterface voor het op afstand afstemmen van het systeem. Dankzij de flexibele installatieopties kan de processor lokaal worden gemonteerd of op afstand worden geïnstalleerd in een meldkamer tot op 5 km afstand van de zone. Het detectiesysteem is immuun voor EMI, RFI en corrosie en werkt betrouwbaar onder ruwe omgevingsomstandigheden. De FD7104™ biedt een nieuwe generatie algoritme met dynamische aanpassing aan de omgeving, tot vier zones van elk 800m detectiekabel, volledig onafhankelijke configuratie voor elke zone, ingebouwde browsergebaseerde afstemmings-/kalibratietools die afstemming op afstand mogelijk maken en een eenvoudige upgrade van firmware en toegang tot de handleiding vanuit de ingebouwde webinterface. De voeding gaat via power over ethernet (POE of POE+) of een traditionele voeding.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Suricat

SequriX

Videoguard

Wordt een partner