Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Crown Security Services

Seagate

Eagle Eye Networks

Lobeco

Sequrix

DZ Technologies

Explicate

Top Security

Genetec

RoSecure

Paxton

Paraat

Advancis

Regio Control Veldt

SOBA

VBN

Nimo Drone Security

Connect Security

Akuvox

CSL

GFT

VVNL

i-Pro

EAL

Hanwha Vision Europe

CDVI

De Beveiligingsjurist

Oribi ID Solutions

Seris

HID

BHVcertificaat.online

VEB

HD Security

CardAccess

Kiwa

OSEC

Uniview

ASSA ABLOY

JMB Groep

Trigion

Eizo

Multiwacht

Add Secure

2N

Avigilon Alta

SmartCell

20face

IDIS

VideoGuard

Masset Solutions

Bydemes

NIBHV

Securitas

G4S

Nimo Dog Security

Service Centrale Nederland

ADI

VAIBS

Optex

Secusoft

ASIS

SMC Alarmcentrale

Ajax Systems

Milestone

Bosch Security Systems

PG Security Systems

ARAS

SmartSD

Traka ASSA ABLOY

Nenova

Network Optix

Dero Security Products

Gold-IP

Unii

Centurion

Hikvision

NetworxConnect

Brivo

Alarm Meldnet

Alphatronics

Optex lasersensor voor detectie binnen

6 december 2016
Redactie
12:18

Optex, een fabrikant van beveiligingssensoren, komt met de lasersensor RLS-2020S voor binnengebruik. Deze biedt een detectiebereik van 20 x 20 meter.

Het S-model is uitgerust met een microprocessor voor krachtige meetmogelijkheden. Bij gebruik binnen is de sensor eenvoudig in te stellen om snel bewegende en kleine objecten te identificeren om vervolgens de vergaarde informatie door te sturen naar een Video Management System (VMS) voor een snelle en accurate reactie. De sensor kan aangesloten worden via PoE (Power over Ethernet) en kan alarmeringen sturen via traditionele relaisuitgangen of door het gebruik van op IP gebaseerde Redwall ‘event code’ die is geïntegreerd in alle grote VMS-platformen.
Door de speciale software in de laser worden onnodige alarmeringen door invloeden van buitenaf geminimaliseerd en is optimaal gebruik gewaarborgd. Door bij binnentoepassingen gebruik te maken van de hoge resolutiemodus van de sensor kunnen objecten van 2,5 cm in diameter worden gedetecteerd. De ‘gooimodus’ detecteert snel bewegende objecten die door de lucht worden gegooid. Bij verticale detectie kan een snel bewegend persoon, met een snelheid van 16,2 km/u, worden gedetecteerd en bij een detectiehoek van 30 graden wordt al gedetecteerd met een snelheid van 45 km/u. De detectie vindt plaats met een reactietijd van 25 miliseconde.

Flexibele installatie
De meegeleverde software, ‘De Redscan Manager’ van Optex, geeft de mogelijkheid tot flexibele installatie en stelt installateurs in de gelegenheid om vier onafhankelijke detectiezones in te stellen binnen het bereik van elke sensor. Volgens Masaya Kida, de senior manager Product and Business Planning Department bij Optex Japan, biedt de REDSCAN RLS-2020S meer opties voor elk mogelijk installatieproject: “Het detecteren van kleinere en snel bewegende objecten draagt bij aan verbeterde meetresultaten binnen ‘high-security’ toepassingen zoals luchthavens, overheidsgebouwen en data-centra.”
Tegelijk met de wereldwijde introductie van de RLS_2020S brengt Optex ook een wereldwijd certificeringsprogramma. Bestekschrijvers, distributeurs, system integrators en installateurs zullen worden uitgenodigd om een technische en/of sales-training te volgen. “Voor Optex producten maken wij uitsluitend gebruik van geautoriseerde en gecertificeerde distributeurs. Deze werkwijze waarborgt de kwaliteit en zo verzekeren wij klanten ervan dat de RLS-2020S een op maat gemaakte oplossing biedt en op de juiste wijze is geïnstalleerd”, aldus Masaya Kida.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

SequriX

Suricat

Seagate

Wordt een partner