Optex maakt voertuigdetectie zonder graafwerk mogelijk

Sensorfabrikant Optex introduceert de serie OVS-02GT-sensoren voor bovengrondse detectie van voertuigen. Deze vormt een uitbreiding op het bestaande assortiment en is voorzien van zeer nauwkeurige microgolftechnologie met detectielogica voor korte en lange afstanden.

De nieuwe serie maakt voertuigdetectie mogelijk voor poort- en slagboomautomatisering op een breed scala aan commerciële, residentiële en industriële locaties. De bovengrondse sensoren bieden volgens Optex de ideale oplossing voor elke locatie of omgeving waar geen aardlus kan worden geïnstalleerd, zoals locaties waar graven verboden of niet mogelijk is, het wegdek beschadigd of niet afgedicht is, of in gebieden die gevoelig zijn voor overstromingen. Ze maken ook de noodzaak van verstorende en enorm kostbare civiel- of grondwerken overbodig en kunnen eenvoudig op een paal of muur worden geïnstalleerd met een groothoekaanpassing tot 96 graden.

Weersongevoelig
De OVS-02GT-sensoren kunnen voertuigen van elke kleur of composietmateriaal detecteren, zowel bewegend als stilstaand, binnen een instelbaar detectiebereik van maximaal acht meter, terwijl ze voetgangersverkeer negeren. Ze kunnen voertuigen detecteren die een snelheid tot 35 km/u passeren en worden niet beïnvloed door veranderende weersomstandigheden, waardoor ze het hele jaar door consistente prestaties binnen en buiten leveren.
Toshiyasu Matsuyama, business development manager bij Optex Japan, zegt: “Traditionele aardlussen kunnen een echte uitdaging vormen, waarbij vaak zowel enorm kostbare als ontwrichtende technische werkzaamheden nodig zijn. De ongecompliceerde montage van de OVS-02GT, gecombineerd met de eenvoudige instellingen via een speciale mobiele app, kan klanten helpen de installatietijd met een derde te verminderen in vergelijking met de installatie van een conventionele aardlus.

Deel dit artikel via: