Optex presenteert Redscan mini-Pro met camera

De REDSCAN mini-Pro van Optex is een innovatieve detector die de precisie van LiDAR-technologie combineert met de geavanceerde mogelijkheden van een bewakingscamera. De detector, camera en additionele verlichting zijn perfect op elkaar afgestemd.

De REDSCAN mini-Pro maakt gebruik van 2D LiDAR, een precisiegestuurde technologie die het apparaat zeer nauwkeurig en betrouwbaar maakt in veel verschillende omgevingen. Zelfs in volledige duisternis en complexe risicovolle omgevingen, aldus Optex. Waar traditionele bewakingsapparatuur moeite heeft met het onderscheiden van diepte, detecteert de REDSCAN mini-Pro nauwkeurig objecten met het juiste perspectief – of een object zich nu vlak naast de sensor bevindt of zich op het verste punt van zijn detectiebereik.

Ultrasnelle waarschuwingen
De sensor scant continu het detectiegebied en zendt een laserstraal uit die terugkeert nadat hij een object heeft geraakt. Dit proces maakt een snelle en nauwkeurige objectdetectie mogelijk terwijl de grootte, locatie en afstand tot de sensor worden berekend. Objectdetectie vindt plaats in minder dan 100 milliseconden en alle verwerking vindt plaats in de sensor zelf, wat resulteert in bijna realtime waarschuwingen. Daardoor is het niet nodig om informatie terug te sturen naar een server, wat zorgt voor een snellere gegevensoverdracht en onmiddellijke actie.

Realtime visualisatie
Voor onmiddellijke respons en analyse na gebeurtenissen beschikt de REDSCAN mini-Pro over een optionele ingebouwde FHD-camera (beschikbaar in het RLS-2020V-model). Realtime beelden maken directe verificatie van alarmtriggers mogelijk, terwijl beelden in het interne geheugen worden opgeslagen voor grondige analyse na de gebeurtenis. De visualisatie van de camera is ook een nuttig hulpmiddel bij het configuratieproces, waardoor een laserrichtlijn in het detectiegebied kan worden gecreëerd, wat kan helpen bij het installatie- en looptestproces.

Adaptieve verlichting
Omstandigheden met weinig licht kunnen een uitdaging vormen voor conventionele bewakingsapparatuur. De Redscan mini-Pro-camera heeft ingebouwde IR-verlichting die geoptimaliseerde zichtbaarheid biedt. Deze stralers passen zich aan de afstand van het doel aan, voorkomen overbelichting en zorgen voor heldere beelden, ongeacht de lichtomstandigheden.

Multifunctionele LiDAR-detectie
De LiDAR-sensor van REDSCAN mini-Pro blinkt uit in multitasking, voert tegelijkertijd meerdere detectieparameters uit. Het maakt het mogelijk nauwkeurige waarschuwingsscenario’s te creëren met maximaal acht verschillende detectiezones. Met dit aanpassingsniveau kunnen operators meerdere regels instellen voor verschillende gebieden, aangepast aan de specifieke vereisten van een locatie of apparatuur, bijvoorbeeld waarschuwen als een doel in een bepaalde richting beweegt of als verschillende detectiegebieden worden overschreden.

Integratiemogelijkheden
Dankzij ONVIF-compatibiliteit kan de REDSCAN mini-Pro moeiteloos worden geïntegreerd met verschillende platforms van derden, waaronder videomanagementsystemen (VMS) en netwerkvideorecorders (NVR’s). Een nieuwe functie die de kracht van de ONVIF-integratie vergroot, is dat foto’s en kaartafbeeldingen kunnen worden gebruikt om het detectiegebied te overlappen en voor een beter situationeel bewustzijn te zorgen. Wanneer er een alarm optreedt, kan ‘Scangebied’ of ‘objectpositie’ naar ONVIF-compatibele software/apparaten worden verzonden.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: