Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Crown Security Services

HID

VAIBS

Network Optix

2N

NIBHV

Securitas

VEB

VBN

Lobeco

De Beveiligingsjurist

VVNL

Seagate

IDIS

Traka ASSA ABLOY

Avigilon Alta

Hikvision

SmartCell

Bydemes

Sequrix

Alarm Meldnet

Gold-IP

Regio Control Veldt

SmartSD

ARAS

BHVcertificaat.online

Nimo Dog Security

PG Security Systems

Oribi ID Solutions

Ajax Systems

VideoGuard

ASSA ABLOY

Akuvox

Connect Security

Hanwha Vision Europe

Alphatronics

HD Security

ASIS

Explicate

Secusoft

i-Pro

G4S

OSEC

Eagle Eye Networks

Uniview

Dero Security Products

NetworxConnect

Multiwacht

EAL

GFT

20face

Trigion

Seris

Top Security

Paraat

Milestone

Kiwa

JMB Groep

Genetec

SOBA

CSL

DZ Technologies

Add Secure

Paxton

Bosch Security Systems

CDVI

Nenova

Service Centrale Nederland

RoSecure

ADI

Brivo

CardAccess

SMC Alarmcentrale

Centurion

Masset Solutions

Eizo

Optex

Advancis

Nimo Drone Security

Unii

Panoramische camerafamilie FLEXIDOME IP van Bosch

20 augustus 2015
Redactie
12:17

Bosch introduceert de FLEXIDOME IP Panorama camerafamilie met een 360-graden-overzicht voor videobewaking in een enkel beeld.

Bosch FLEXIDOME IP 7000 MPDe panoramische camera FLEXIDOME IP 7000 MP biedt in combinatie met een fish eye lens een volledig overzicht van 180 of 360 graden van een bepaald gebied met een sensorrevolutie van twaalf megapixels bij 30 beelden per seconde.

Bosch FLEXIDOME IP 5000 MPDe panoramische camera FLEXIDOME IP 5000 MP, bedoeld voor toepassingen binnen- en buitenhuis, heeft het kleinste ontwerp 360-graden-dome verkrijgbaar in de markt, waarbij een sensorresolutie van vijf megapixels bij 15 beelden per seconde gecombineerd wordt met een fish eye lens.

Beide camera’s hebben een volledig overzicht, in één enkel beeld zonder blinde vlekken en het gemakkelijk vastleggen van bewegende objecten, wat een aanzienlijke verbetering van de prestaties van elke videobewakingsoplossing is. Gecombineerd met de Video Security Client-software kan de gebruiker tot zes verschillende kijkmodi kiezen. De panoramische camera FLEXIDOME IP 7000 MP is voorzien van een volledige reeks intelligente videoanalysefuncties om ervoor te zorgen dat de gebruikers wanneer nodig gewaarschuwd worden en zowel live als achteraf alle relevante informatie op een uiterst efficiënte wijze geleverd krijgen.

De ingebouwde Intelligent Dynamic Noise Reduction verlaagt de bitsnelheden tot 50 procent, waardoor de opslagkosten en netwerkbelasting aanzienlijk beperkt worden, zegt Bosch.

FLEXIDOME IP Bosch cameraDe panoramische camera FLEXIDOME IP MP 7000 geeft een volledig overzicht van een gebied, waarbij gebruikers tegelijkertijd meerdere gebieden kunnen selecteren en inzoomen op de gebieden van belang. De close-upbeelden worden gescheiden gestreamed zodat zowel het overzicht als de details tegelijk bekeken kunnen worden – en alles in hoge resolutie. Hierdoor zijn videobeelden eenvoudiger te beheren zonder verlies van het algemene overzicht. Daarnaast draagt ook dewarping, naar keuze in de camera of in de client software, bij aan het vlot beheer van de videobeelden door het elimineren van de beeldvervorming als gevolg van de fish eye lens.

Edge dewarping, een unieke eigenschap van de panoramische camera FLEXIDOME IP 7000 MP, vereenvoudigt tevens de integratie met systemen voor videobeheer van derden, door onvervormde beelden rechtstreeks vanuit de camera aan te bieden en de eisen aan clientzijde te verlagen. Door edge dewarping kan de gebruiker tot vijf kijkmodi rechtstreeks vanuit de camera selecteren. Dat maakt een verlaging van de bitsnelheid mogelijk en beperkt de belasting van het netwerk door alleen de relevante delen van een scène te streamen. Edge dewarping vindt plaats in de camera zodat geen extra rekenkracht nodig is op de client pc.

FLEXIDOME IP BoschSecurity managers kunnen niet overal 24 uur per dag aanwezig zijn. De panoramische camera’s FLEXIDOME IP, in combinatie met een DIVAR IP opnameoplossing of een VIDEOJECT XTC, ondersteunen volledig de Dynamic Transcoding-technologie van Bosch, die – in combinate met de Video Security Client-software – zorgt voor 24/7 toegang op afstand tot de camerabediening, live videostreams, opnames en HD-beelden met dewarping, en dit vanaf elke gewenste locatie ongeacht de beschikbare bandbreedte. Dynamic Transcoding past automatisch de bitsnelheid van de transmissie aan naar de beschikbare bandbreedte op een netwerk om te zorgen voor een vlotte videostreaming. Wanneer de videostream tijdens een incident wordt onderbroken, wordt direct een full HD-foto geleverd.

De panoramische camera FLEXIDOME IP 7000 MP bevat de Intelligent Video Analysis (IVA) van Bosch. Dat genereert een alarm wanneer nodig en helpt om binnen een paar seconden de belangrijkste gebeurtenissen in uren aan video-opnames terug te vinden, dankzij forensic search. Hierdoor zorgt de IVA-technologie dat het videomateriaal waardevoller wordt. Door op een slimme manier tot wel acht van zestien beschikbare IVA-regels te combineren, worden complexe taken vergemakkelijkt en valse alarmen geëlimineerd. IVA volgt ook op een intelligente manier bewegende objecten in het overzichtsbeeld, hetzij automatisch of gebaseerd op een voorgedefinieerde alarmregel.

De FLEXIDOME IP 7000 MP beschikt over een uniek draai/klik-installatieconcept dat de installatietijd aanzienlijk verkort. Na installatie van de specifieke montagering kan de camera eenvoudig worden vastgemaakt door draaien en klikken, zonder gebruik van speciale hulpmiddelen. Wijzigingen in de cameraconfiguratie en SD-kaart zijn mogelijk zonder de camera te demonteren.

 

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

SequriX

Suricat

Seagate

Wordt een partner