Paraat weer van start met praktijktrainingen

Sommige dingen kan je eigenlijk alleen in de praktijk goed leren. Directeur Wim Hamilton van het in onder andere BHV- en EHBO-trainingen gespecialiseerde Paraat is dan ook blij dat dit vanaf 2 juni weer is toegestaan. Wel met een flink aantal aanpassingen, maar die heeft zijn instituut intussen doorgevoerd.

Nu de overheid op basis van RIVM-adviezen de maatregelen tegen verspreiding van corona geleidelijk terugdraait, kan Paraat weer beginnen met de verschillende praktijktrainingen op de locatie. Op de vloeren zijn markeringen aangebracht, die cursisten helpen voldoende afstand te bewaren, het lunchbuffet heeft plaatsgemaakt voor individuele lunchboxen en er zijn overal desinfectiezuilen geplaatst. Zo kan het instituut op 2 juni weer van start, geheel conform de door de overheid gestelde eisen.

Afstand
Er verandert wel het een en ander aan de trainingen, omdat mensen afstand moeten houden tot elkaar. Dat maakt het onmogelijk om bijvoorbeeld bij elkaar een verband aan te brengen of samen een reanimatie op een oefenpop uit te voeren. “Normaal wordt vooral in teamverband gewerkt, maar dat kan nu even niet”, aldus directeur Wim Hamilton. “We maken zoveel mogelijk gebruik van oefenpoppen en die worden vanzelfsprekend voor iedere kandidaat gedesinfecteerd. Cursisten krijgen ook een eigen plaats toegewezen en er worden geen materialen uitgewisseld, zoals dat voor de coronacrisis ging. Dat doet echter niets af aan de kwaliteit van het onderwijs.”
Sinds de noodverordening van kracht is, mocht Paraat cursussen online verzorgen. Hamilton is echter blij dat de branche met een protocol is gekomen en dat de overheid toestemming heeft gegeven om volgens dat protocol weer praktijktrainingen te geven.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: