Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

HD Security

Multiwacht

OSEC

Paxton

20face

Advancis

SMC Alarmcentrale

HID

DZ Technologies

Paraat

SmartSD

VBN

Nimo Drone Security

Gold-IP

Sequrix

Uniview

VVNL

CDVI

Securitas

Eagle Eye Networks

i-Pro

Oribi ID Solutions

Genetec

ARAS

JMB Groep

CSL

SmartCell

Brivo

Explicate

Lobeco

Unii

Secusoft

Masset Solutions

SOBA

Akuvox

NIBHV

Seris

Hikvision

2N

Add Secure

ADI

Connect Security

Bydemes

EAL

RoSecure

PG Security Systems

Top Security

VEB

ASSA ABLOY

Dero Security Products

NetworxConnect

Trigion

Kiwa

Nenova

Milestone

Alphatronics

Regio Control Veldt

BHVcertificaat.online

Eizo

Alarm Meldnet

Service Centrale Nederland

VideoGuard

Optex

Avigilon Alta

Traka ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

GFT

Centurion

Bosch Security Systems

CardAccess

VAIBS

G4S

De Beveiligingsjurist

Crown Security Services

Seagate

Ajax Systems

ASIS

Nimo Dog Security

IDIS

Parkeergarage ziekenhuis deels ingestort

27 mei 2024
Redactie
06:11

In de parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zijn geen slachtoffers gevonden na de instorting van meerdere hellingen. Specialistische teams met speurhonden hebben de locatie doorzocht en geen aanwijzingen gevonden dat er iemand onder het puin ligt, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Ook zijn er geen vermissingen gemeld.

De instorting vond zondagavond plaats, waarbij hellingen vanaf de zesde verdieping naar beneden stortten. Tegen 02.00 uur waren de meeste hulpdiensten vertrokken. Een gebied van 50 bij 8 meter rondom de ingestorte helling is als onveilig verklaard.
Op het moment van de instorting was één persoon in de garage aanwezig. Deze hoorde een harde klap, parkeerde zijn auto en verliet de garage. Hij is inmiddels thuis, maar wel hevig geschrokken.
De oorzaak van de instorting is nog onbekend en wordt verder onderzocht. De politie heeft de garage afgezet met hekken en de situatie is overgedragen aan Q-Park, de exploitant van de garage. Er worden beelden van drones en beveiligingscamera’s, waaronder die van geparkeerde Tesla’s, gebruikt om een beter beeld van de ravage te krijgen.

Reacties en Impact
Het incident werd rond tien uur ’s avonds gemeld, ruim buiten de normale bezoekuren van het ziekenhuis. Mensen met medische klachten wordt geadviseerd naar de locatie in Utrecht te gaan. Het personeel van het ziekenhuis is erg geschrokken en sommigen moesten met een lift naar huis gebracht worden.
De politie had moeite met de vele ramptoeristen die op het incident afkwamen. Het ziekenhuis roept op om niet naar de locatie te komen, zodat de hulpdiensten ongestoord hun werk konden doen.
In 2017 werd de veiligheid van de vloer van de parkeergarage al onderzocht vanwege overeenkomsten met de vloerconstructie van een ingestorte garage bij Eindhoven Airport. Destijds werd geconcludeerd dat de vloer veilig was.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

Suricat

SequriX

Seagate

Wordt een partner