Partners gezocht voor privacyvriendelijke analytics
Het Nederlandse bedrijf Oddity.ai ontwikkelt deep learning-software waarmee camerabeelden conform de AVG geanalyseerd kunnen worden op ongewenste gebeurtenissen. Om deze breder op de markt te brengen en gebruik te maken van de kracht van samenwerking, is het bedrijf nu gestart met een partnerprogramma voor security integrators en technologiepartners.
De toepassingen voor de geavanceerde analytics komen voort uit nauwe partnerships met gerenommeerde eindgebruikers, maar Oddity.ai wil de software liever niet zelf op de markt brengen. Het in Utrecht gevestigde bedrijf is daarom op zoek naar onder andere distributeurs en security integrators die de mogelijkheden bij hun klanten onder de aandacht willen brengen. Hiervoor is een partnerprogramma in het leven geroepen. Wie klanten systemen met privacyvriendelijke kunstmatige intelligentie wil aanbieden, kan zich als partner aansluiten. Oddity streeft ernaar om hand in hand met partners relevante eindklanten te benaderen en te voorzien van alle informatie over real-time gedragsherkenning.
Samenwerking
“Bij Oddity hebben we een duidelijke ambitie”, vertelt CEO Thomas Alflen. “En dat is bestaande videosystemen verbeteren met unieke AVG-conforme en privacy behoudende software voor gedragsherkenning. Ons doel is om samen te werken met professionele en technische security integrators om samen de wereld veiliger te maken.” Oddity zegt de effectiviteit en efficiëntie van videobewakingssystemen aanzienlijk te verbeteren. “Door slimme surveillance maken we steden, evenementen, ziekenhuizen, gesloten instellingen, etc. veiliger dan ooit tevoren. En dat doen we graag met partners, zodat wij gebruik kunnen maken van bestaande klantrelaties, lokale expertise en de toegevoegde waarde en systeemintegratiemogelijkheden van de partner”, aldus Alflen. Daarnaast profiteert de partner mee door Oddity’s lucratieve partnerprogramma.
Eigen algoritme
Met de software van Oddity.ai zijn misdrijven en andere ongewenste activiteiten nauwkeurig te detecteren op live bewakingsbeelden. Het eigen ontwikkelde algoritme integreert volgens de ontwikkelaars naadloos met bestaande technologieën op basis van lokale apparatuur of cloudoplossingen. De software draait inmiddels bij verschillende gemeenten, handhavende instanties, gevangenissen, stadscentra en gesloten (zorg)instellingen. Er kunnen gelijktijdig duizenden videostreams worden geanalyseerd, waarbij een detectie binnen een seconde resulteert in het waarschuwen van een centralist of andere alarmopvolger. Bij dit alles blijven waargenomen personen volledig anoniem en wordt geen data gedeeld met derden.
Meer informatie is te vinden op de website.