Paxton maakt integratie Virdi biometrie mogelijk in Net2

Op verzoek van veel klanten heeft Paxton een integratie mogelijk gemaakt tussen Net2 en de biometrische lezers van Virdi. Aansluiting kon al via Wiegand, maar dat moesten gebruikers soms in meerdere softwarepakketten worden aangemaakt. Dat hoeft nu niet meer.

De vingerafdruklezers van Virdi kunnen door middel van de Biomerge-software geïntegreerd worden in de Net2-software. Dit betekent dat het inlezen van vingertemplates direct vanuit de Net2- software gedaan kan worden en zelfs vanuit meerdere Net2 clients. Het is dan niet meer nodig om in twee softwarepakketten de gebruiker aan te maken.

Hoe werkt het?
Zodra een nieuwe gebruiker in de Net2-software wordt toegevoegd, kan er naast een kaartnummer voor de gewone kaartlezers ook een vingerafdruk worden toegevoegd. Deze vingerafdruk kan worden ingelezen door middel van de Virdi biometrische USB desktoplezer die met het betreffende werkstation verbonden wordt. Hierdoor werkt het inlezen van vingerafdrukken heel gebruiksvriendelijk en kan alles vanuit één softwareapplicatie gedaan worden.
Deze integratie met de Virdi biometrische lezer werkt zowel op de Net2 Lite als op de Pro versie. De Virdi biometrische vingerafdruk lezer wordt via de Wiegand interface op de Net2 plus deurcontroller aangesloten.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: