Paypal wil beveiliging via lichaamsfuncties

Paypal-topman Jonathan Leblanc spreekt met een presentatie genaamd ‘kill all passwords’ op technologieconferenties over digitale beveiliging waarbij interne lichaamsfuncties als identificatiemethode worden ingezet.

vingerafdrukscannerLeblanc stelt dat de technologie inmiddels dusdanig vergevorderd is dat gedacht kan worden aan de integratie van beveiligingsmiddelen in het menselijk lichaam. Hij hekelt beveiligingsmethodes met wachtwoorden, maar ook de onbetrouwbaarheid van biometrische identificatiemethodes, zoals een vingerafdrukscanner of stemherkenning.
Als identificatiemethode via het lichaam noemt hij als voorbeeld een hersenimplantaat of een pil die ingeslikt kan worden en vervolgens verbinding maakt met bijvoorbeeld een chip die onder de huid wordt gedragen. Op die manier zou het menselijk lichaam fungeren als een identificatiemethode, bijvoorbeeld door de hartslag of bloedsomloop intern te meten.
Paypal wil dit soort methodes niet per se al zelf in zijn diensten implementeren, maar ontwikkelaars stimuleren. Om te beschermen tegen hacking moeten de persoonlijke gegevens versleuteld worden, zegt hij tegen The Wall Street Journal.

Deel dit artikel via: