Personeel gevangenis Zaanstad stond op dodenlijst

In de cel van voormalig Hells Angels-kopstuk Lysander de R. zou een dodenlijst zijn gevonden met daarop namen van medewerkers van de gevangenis. Dit gebeurde kort nadat de beruchte gedetineerde van de PI Zaanstad was overgeplaatst naar de extra beveiligde afdeling van de PI in Krimpen aan den IJssel.

Eerder werd bekend dat De R. in de PI Zaanstad een waar schrikbewind uitoefende. Hij zou niet alleen medegedetineerden, maar ook medewerkers intimideren. Wie hem dwars zat, kwam op de dodenlijst te staan, zo vernam RTL Nieuws van interne bronnen. Leugens, aldus De R.’s advocaat Remco Kint. Volgens hem wordt onterecht kwaad gesproken over zijn cliënt, die een celstraf van negen jaar uitzit wegens afpersing, bedreiging, mishandeling, wapenbezit en brandstichtingen.

Opspraak
Intussen gaat er bijna geen week voorbij zonder dat de PI Zaanstad in opspraak komt. Personeel gaat seksuele relaties aan met gedetineerden, er is eens een drugsfeest gevierd waarvan beelden op sociale media verschenen, een gedetineerde werd door een naamsverwisseling per ongeluk vrijgelaten, De R. zou de nieuwe motorbende MC Hardliners vanuit zijn cel hebben geleid en onlangs werd op de luchtplaats een pakket gevonden met telefoons en simkaarten.

Deel dit artikel via: