PG demonstreert nieuwste Dahua-innovaties

De mogelijkheid om Dahua-camera’s als slimme detector aan alarmsystemen van Jablotron toe te voegen, vormde voor PG Security Systems aanleiding om het Dahua Security CCTV Event te organiseren. Tijdens dit evenement lieten de fabrikant en de distributeur meteen de nieuwste innovaties zien.

Op zijn typische manier demonstreerde algemeen directeur Peter Gatowinas van PG Security Systems het gebruik van slimme Dahua-camera’s om via een Jablotron-systeem indringers rond gebouwen te signaleren. Doordat de camera’s menselijke contouren herkennen, werken ze volgens de gedreven ondernemer betrouwbaarder dan veel andere detectietechnieken. “Je weet voor 99 procent zeker dat een alarm terecht is. En dat met betaalbare camera’s.” Gatowinas erkende niet de goedkoopste ‘dozenschuiver’ te zijn. “Maar wij doen wel een mooie strik om onze dozen. Voor de klant is namelijk niet alleen de prijs van belang. Het gaat ook om een stukje beleving en gebruikersgemak. Wij komen zelfs met een drone langs om het te beveiligen object van alle kanten te fotograferen en te laten zien waar maatregelen nodig zijn. Zo overtuig je de klant makkelijker dan met een saaie offerte.”

Gebruikers- en installatiegemak
Gatowinas maakte ook gebruik van de gelegenheid om een stukje extra gebruikers- en installatiegemak te introduceren. Alle camera’s worden nu met de nieuwste firmware geleverd en het is bij de ‘special products’ zelfs mogelijk om voor automatische firmware-updates te kiezen. Klanten denken niet altijd aan updates, terwijl die voor de betrouwbaarheid van de producten wel van groot belang zijn. PG neemt die zorg nu uit handen. “We krijgen op de technische dienst dagelijks 160 telefoontjes, waarbij de helft over firmware gaat. Dat zal in het vervolg niet meer nodig zijn. Voor de gemiddelde installateur scheelt dat al gauw een maandsalaris.” Tot slot wees de ondernemer op de speciale diensten die zijn bedrijf levert. “Wij hebben nu een professionele filmstudie, waar onze klanten promotiefilmpjes kunnen maken. Op dit soort manieren blijven wij ons van onze concurrenten onderscheiden.”

Nieuwe oplossingen
Buiten stond de demobus van Dahua en er waren verschillende specialisten van de fabrikant aanwezig. Binnen presenteerde Marc van der Putten de nieuwste producten, zoals de vernieuwde TiOC 2.0 lijn, de Full-Color 2.0 camera’s, Eureka met de thermische toepassingen en integratie met andere oplossingen. “10 procent van de omzet wordt in R&D geïnvesteerd”, vertelde de pre-sales technical engineer van Dahua Benelux. “In Zoetermeer zitten we inmiddels met 200 medewerkers en wereldwijd zijn het er 20.000. De laatste tijd richten wij ons met name op verticale oplossingen voor onder andere de detailhandel, transport en logistiek, overheid, vitale infrastructuur en financiële instellingen.” Van der Putten legde uit welke systemen voor kunstmatige intelligentie er zijn en hoe die geleverd worden binnen de WizSense- en WizMind-programma’s. De 3-serie werkt met Lite AI voor detectie van personen en voertuigen. De 5-serie heeft Pro AI en kan mensen tellen op basis van gezichtsdetectie. Ultra AI wordt gebruikt in de 7-serie en kan meerdere AI-algoritmen gelijktijdig gebruiken.

Bijzondere innovaties
WizSense zit standaard in de camera of in de recorder. Gebruik in de recorder is handig, als men bestaande conventionele IP-camera’s of IP-camera’s van een ander merk wil gebruiken. WizMind is krachtiger en biedt onder andere ook gezichtsherkenning, kentekenherkenning, temperatuurmeting en privacybescherming door automatisch gezichten te blurren. Ook biedt WizMind tal van verkeersfuncties, voor bijvoorbeeld het detecteren van filevorming, ongelukken of overtredingen. Omdat voor dergelijke toepassingen vaak lange kabels nodig zijn, is ePoE ontwikkeld. Dat maakt gebruik van CAT-kabels tot 800 meter mogelijk. Andere getoonde innovaties waren een anpr-camera die via Wiegand een slagboom aanstuurt, DHOP dat derden de mogelijkheid biedt AI-plug-ins te schrijven, pinhole camera’s voor discreet toezicht, hoekcamera’s voor gevangeniscellen, camera’s die vet afstoten (voor in restaurantkeukens of vuile industrie) en camera’s die via een 4G- of 5G-verbinding op afgelegen locaties kunnen worden ingezet. Tot slot toonde Dahua oplossingen voor toegangsbeheer en een aantal complete videoservers met videomanagementsysteem. Wie de woorden niet geloofde, kon een aantal beloftes in de praktijk ervaren. Zo werd de lichtgevoeligheid van de Full Colour 2.0-camera’s aangetoond in een pikdonkere kantine. PG Security Systems gaat de komende tijd meer van dergelijke evenementen organiseren.

Deel dit artikel via: