PG introduceert geavanceerde, onzichtbare indringersdetectie

PG Security Systems levert nu een geavanceerd, onzichtbaar systeem voor detectie van indringers op terreinen. Het is hiertoe een samenwerking aangegaan met het Israëlische bedrijf SensoGuard. Volgens de distributeur gaat het om betaalbare technologie die voldoet aan strenge militaire eisen.

InvisiFence van SensoGuard is volgens PG Security Systems een eenvoudig, flexibel, onzichtbaar, maar zeer geavanceerd detectiesysteem voor buitenterreinen.De Israëlische fabrikant is volgens de distributeur geen doorsnee beveiligingsbedrijf, maar een team van zeer ervaren specialisten die als doel hebben om seismische detectiesystemen betaalbaarder en toegankelijker te maken voor iedereen. Dit doen ze door ervaring en technologie te combineren met innovatieve oplossingen en tegelijkertijd te voldoen aan de strengste militaire vereisten. Zij leveren beveiligingsoplossingen aan de Israëlische strijdkrachten (IDF) en vele andere krijgsmachten, overheden en bedrijven (o.a. in de defensiesector) over de hele wereld.

Gronddetectie
Standaarddetectoren reageren vaak pas als de indringers al binnen zijn. Met behulp van gronddetectie is veel vroegere interventie mogelijk. Bovendien wordt de kans op aanhouding op heterdaad vergroot, doordat de indringer het beveiligingssysteem niet kan zien en dus niet weet dat hij ontdekt is. Andere voordelen zijn dat het systeem nauwelijks te saboteren is en dat het ongevoelig is voor externe (weers)invloeden en andere storingsbronnen.
De SensoGuard-sensoren kunnen in vrijwel iedere bodem worden toegepast. Op een diepte van ongeveer50 cm creëren zij een onzichtbaar virtueel hek van ongeveer 6 meter breed en tot wel 25 meter diep. De lengte van het virtuele hek is schaalbaar uit te breiden vanaf 6 meter tot meer dan een kilometer, in stappen van 20 tot 40 meter. Is de afstand groter dan een kilometer dan is met hubs de afstand met een kilometer te vergroten.

Slimme algoritmes
De gevoeligheid van het systeem is met dipswitches in te stellen. Een zogenoemd Smart Adaptive Algorithm zorgt vervolgens voor automatische aanpassing aan de omgevingsomstandigheden. Deze combinatie zorgt volgens PG voor een minimum aan onnodige alarmen. De geavanceerde detectiepatronen detecteren voetstappen, voertuigen en graafwerkzaamheden op ‘pinpoint’ detectieniveau. Dit maakt het onder andere mogelijk om domecamera’s aan te sturen, die zo automatisch inzoomen op de indringer. Voor de aansturing van camera’s, inbraak- of integratiesystemen kan gebruik worden gemaakt van een relaiskaart met 32 in/uitgangen. Met behulp van een GSM-modem is het zelfs mogelijk om het systeem ‘stand alone’ te laten doormelden via SMS-notificatie.

InvisiFence is geschikt voor beveiliging van militaire terreinen, maar kan ook worden toegepast rond historische gebouwen, waar fysieke vormen van terreinbeveiliging niet gewenst zijn. Andere toepassingsmogelijkheden zijn villa’s, zonneparken en recreatieterreinen.

Meer informatie is op te vragen via de e-mail en te vinden in deze video.

Deel dit artikel via: