Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Akuvox

VEB

Connect Security

OSEC

Unii

Trigion

Sequrix

Paxton

PG Security Systems

Optex

Advancis

Seagate

VBN

NetworxConnect

ASSA ABLOY

EAL

Add Secure

Masset Solutions

2N

Traka ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

GFT

Bydemes

HD Security

Secusoft

SOBA

Explicate

DZ Technologies

Multiwacht

SmartSD

G4S

Hanwha Vision Europe

IDIS

Brivo

Bosch Security Systems

De Beveiligingsjurist

Nimo Drone Security

Dero Security Products

Top Security

Network Optix

ASIS

Nimo Dog Security

Eizo

NIBHV

JMB Groep

SmartCell

Genetec

Service Centrale Nederland

Hikvision

Alphatronics

CardAccess

Paraat

Securitas

VideoGuard

Milestone

Kiwa

RoSecure

Alarm Meldnet

Nenova

VAIBS

Gold-IP

Oribi ID Solutions

ARAS

Avigilon Alta

Uniview

SMC Alarmcentrale

Lobeco

Eagle Eye Networks

i-Pro

CDVI

BHVcertificaat.online

20face

ADI

Seris

HID

Crown Security Services

VVNL

Centurion

CSL

Ajax Systems

PG presenteert nieuwste innovaties van Hikvision

13 juni 2022
Redactie
08:12

Dat je met de nieuwste bewakingscamera’s nauwelijks nog verschil tussen dag en nacht ziet, was te beleven tijdens een evenement dat PG Security Systems in samenwerking met Hikvision Europe organiseerde. Ook werd uitgebreid ingegaan op slimme thermische camera’s en andere noviteiten van Hikvision.

Een van de paradepaardjes van de Chinese fabrikant is de panoramische camera DS-2CD2387G2P-LSU/SL. Deze biedt een beeldhoek van 180° en een lichtgevoeligheid van 0,0005 lux. De resolutie is 5120 x 1440 pixels (UHD 4K). De camera was buiten opgesteld en de beelden werden weergegeven via een timelapse-opname. Het was fascinerend om te zien dat de kwaliteit van het kleurenbeeld nagenoeg constant bleef toen de duisternis inviel. Ook was niet te merken dat het beeld van twee camerasensoren afkomstig was, want de twee beelden werden perfect ‘gestiched’. Hiervoor worden op pixelniveau de kleur en het contrast bepaald. Binnenkort komen er meer camera’s, die van dezelfde technologie gebruik maken om ’s nachts goede kleurenbeelden te krijgen.

Slim volgen
Een andere bijzondere noviteit was de nieuwe Hikvision TandemVu PTZ Speeddome. Deze bestaat uit een intelligente panoramische camera die reageert op personen en voertuigen, waarna een krachtige PTZ-camera op het doel wordt gericht. De Ultra-serie maakt het zelfs mogelijk om dit te combineren met gezichtsherkenning. Verder is er nu Smart Tracking 2.0. Voorheen werden objecten gevolgd aan de hand van pixelveranderingen. Het ging dan vaak mis als twee objecten elkaar kruisen. Met de nieuwste technologie worden ook de kenmerken van objecten gevolgd, waardoor de kans op verwarring veel kleiner is geworden. Er worden meerdere opnames van het object gemaakt voor een zo betrouwbaar mogelijke herkenning.

Betaalbaardere technologie
Thermische camera’s worden steeds vaker ingezet voor vroegtijdige branddetectie en branddetectie op plaatsen waar traditionele brandbeveiliging minder effectief is. De Heatpro thermische en optische camera’s van Hikvision hebben deze technologie ook een stuk betaalbaarder gemaakt. Met thermische camera’s is onder andere oververhitting in een elektrische installatie te signaleren, voordat deze tot brand leidt. Ook kan broei in afval of oververhitting in lithiumbatterijen tijdig worden ontdekt.
Nog een interessante noviteit is DeepinView. Deze technologie wordt in de Ultra-series doorgevoerd en stelt camera’s nog beter in staat om personen en voertuigen te herkennen. Ook als deze nauwelijks van de achtergrond te onderscheiden zijn. Het herkennen van kentekens behoort ook tot de mogelijkheden.
Voor dat laatste introduceert PG ook de ANPR Smartbox. Deze is bedoeld voor het beheer van parkeerterreinen. Door een kenteken in te voeren kan een bezoeker één of meerdere keren toegang worden verleend. Ook zijn witte en zwarte lijsten in te voeren. Verder is een koppeling mogelijk met de RDW-database, zodat aan de hand van het kenteken informatie over het type voertuig kan worden vastgelegd.

Nog meer handigheidjes
Tot slot presenteerde Hikvision intelligente beeldschermen die met Android of Windows werken. Ze zijn leverbaar van 55 tot 86″ en te gebruiken als een reusachtige tablet in bijvoorbeeld klaslokalen. PG vestigde nog eens de aandacht op Safe Connections, waarmee veilige communicatie mogelijk wordt via end-to-end encryptie. Mooi is ook Logistic Solutions. Daarmee is vast te leggen wat er in dozen wordt gestopt, wat handig is als een klant aangeeft een onvolledige of verkeerde bestelling ontvangen te hebben. PG wees ook op de update-service. Producten worden nu zoveel mogelijk met de nieuwste firmware verkocht en installateurs kunnen een contract afsluiten, zodat klanten altijd verzekerd zijn dat hun apparatuur tijdig van nieuwe firmware wordt voorzien. Dit scheelt de installateur veel tijd. Als laatste konden deelnemers aan het evenement een kijkje nemen in de filmstudio van PG. Klanten van de distributeur kunnen deze gebruiken voor het maken van promotiefilmpjes voor hun bedrijf. PG stelt zelfs een drone beschikbaar, voor als een installateur voor een klant luchtopnames wil maken van het te beveiligen object.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

SequriX

Seagate

Videoguard

Wordt een partner