Pieter van Vollenhoven weg bij politiehondenvereniging

Pieter van Vollenhoven wil niet langer beschermheer zijn van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV). Volgens het AD omdat de vereniging in opspraak is wegens dierenmishandeling en leden die elkaar bedreigen. Mogelijk verliest de KNPV hierdoor ook het predicaat ‘Koninklijk’.

Van Vollenhoven overlegt nog met de voorzitter over de toekomst van de politiehondenvereniging, maar zijn besluit om te vertrekken staat vast. Hij vindt dat de KNPV er te lang over doet om over te schakelen op een diervriendelijkere manier van trainen. Met het vertrek van Van Vollenhoven als beschermheer kan de vereniging het predicaat Koninklijk verliezen. Maar daarover beslist koning Willem-Alexander.

Klokkenluider
De KNPV is geen onderdeel van de politie. Wel koopt de politie er honden die door leden zijn getraind. Of dat zo blijft is eveneens de vraag, sinds één van de trainers als klokkenluider de mishandelingen van honden aan de kaak heeft gesteld. De trainer had bewijsmateriaal van de mishandelingen verzameld en dat aan het hoofdbestuur voorgelegd. Toen de leiding daarin weinig interesse bleek te tonen, bracht de trainer de misstanden in de publiciteit. Dat leidde onder andere tot de aanhouding van meerdere KNPV-leden op verdenking van dierenmishandeling. De verdachten zijn echter nog niet voor de rechter verschenen.

Deel dit artikel via: