Plattegronden Belgische gevangenissen open op internet

De vastgoedbeheerder van de federale Belgische overheid, de Regie der Gebouwen, heeft gedetailleerde plattegronden van verschillende EU-gebouwen, gevangenissen en rechtbanken zonder enige beveiliging op zijn website laten staan.

European Union HeadquartersOp de website stond informatie over verschillende zwaarbeveiligde EU-gebouwen, zo meldt de Vlaamse krant De Morgen. In hoeverre de informatie effectief in de verkeerde handen gevallen is, is niet duidelijk.

Bijvoorbeeld de plattegrond van het nieuwe Résidence Palace en het Consilium waren door een gewone zoekopdracht was de website in Google te vinden. Het nieuwe Résidence Palace in Brussel is het gebouw waar de Europese Raad met regeringsleiders als als Angela Merkel, David Cameron en François Hollande in de toekomst bijeen zal komen.

Verder was er een 144 bladzijde tellend document waarin onder meer de beveiliging en de ingangen van het Brusselse Jusititiepaleis besproken wordt. En er zitten ook zeer gedetailleerde plattegronden tussen van de justitiehuizen en gevangenissen.

De informatie is belangrijk voor wie criminele of terroristische bedoelingen heeft. Volgens een woordvoerder van de vastgoedbeheerder “was het niet de bedoeling dat de pagina voor het publiek toegankelijk was”.

Deel dit artikel via: