Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Bosch Security Systems

Kiwa

Sequrix

De Beveiligingsjurist

Top Security

SOBA

Nimo Drone Security

CSL

EAL

Masset Solutions

Ajax Systems

Trigion

SmartSD

ADI

VideoGuard

Nenova

Alarm Meldnet

Genetec

Secusoft

G4S

Traka ASSA ABLOY

Uniview

DZ Technologies

Paraat

VAIBS

Bydemes

Optex

Paxton

20face

Oribi ID Solutions

NIBHV

Eagle Eye Networks

VBN

CDVI

Nimo Dog Security

Multiwacht

Explicate

i-Pro

ARAS

Milestone

Avigilon Alta

Hikvision

Lobeco

CardAccess

VEB

Eizo

Add Secure

Crown Security Services

Network Optix

Connect Security

Akuvox

SmartCell

Unii

SMC Alarmcentrale

2N

ASSA ABLOY

Seagate

VVNL

Regio Control Veldt

Centurion

IDIS

JMB Groep

PG Security Systems

Brivo

OSEC

RoSecure

Alphatronics

Advancis

Service Centrale Nederland

ASIS

BHVcertificaat.online

Seris

Gold-IP

Securitas

Hanwha Vision Europe

GFT

Dero Security Products

HID

HD Security

NetworxConnect

Plug-in leert camera’s winkeldiefstal te herkennen

21 juni 2024
Redactie
10:20

Veesion biedt een eenvoudig te integreren Ai ‘plug-in’-oplossing voor bestaande camerasystemen in winkels. Die zorgt direct voor waarschuwingen bij verdachte activiteiten, zoals diefstal. Dit gebeurt met een anonieme Ai-overlay, zonder gebruik te maken van gezichtsherkenning.

Veesion wordt geactiveerd door een ‘plug-in’ miniserver, die eenvoudig wordt aangesloten op het bestaande camerasysteem in de winkel. De software analyseert continu de videofeeds en detecteert automatisch verdachte activiteiten. Bij detectie van deze verdachte activiteiten stuurt Veesion onmiddellijk een melding, inclusief een video-GIF, naar de beheerder van het systeem of naar personeelsleden. Dat gaat via mobiele apparaten of POS-schermen. De technologie gebruikt geen gezichtsherkenning, klanttracking of identiteitsregistratie om problemen met de AVG te voorkomen. Ook worden geen fysieke of fysiologische kenmerken als huidskleur geregistreerd. Verdachte activiteiten worden gemeld, maar winkelmedewerkers moeten deze handmatig beoordelen om misverstanden te voorkomen.

Verdere verfijning
Veesion Ai is gebaseerd op geavanceerde kunstmatige intelligentie en machine learning. Het systeem is ontworpen om patronen in gedrag te herkennen die wijzen op potentiële diefstal. Door de voortdurende analyse van videofeeds kan de plug-in snel verdachte activiteiten detecteren en onmiddellijk waarschuwingen sturen naar het winkelpersoneel. Veesion is voortdurend bezig met het verfijnen van zijn AI-modellen om nog nauwkeuriger en efficiënter verdachte activiteiten te kunnen detecteren. Dit omvat het trainen van de modellen met een breder scala aan gegevens om de herkenningsnauwkeurigheid te verhogen. De implementatie van Veesion in de winkelomgeving is eenvoudig en vereist minimale technische kennis. Veesion biedt ondersteuning bij elke stap van het proces, van installatie tot training van het personeel.

AVG-compliant
Om het systeem AVG-compliant te krijgen dient voor ingebruikname van het diefstal preventiesysteem een DPIA opgesteld te worden door een gespecialiseerd bureau. Er wordt privacyverklaring meegeleverd, die de winkelier op de website kan plaatsen. Ook omvat het leveringspakket aanduidingen voor in de winkel dat Veesion is geïnstalleerd. Verder ontvangt de winkelier een gebruikersovereenkomst. Met Veesion Ai kunnen winkels effectiever diefstal bestrijden en tegelijkertijd voldoen aan de privacyvoorschriften. Het gaat hier om een Nederlandse ontwikkeling, die inmiddels in vrijwel heel Europa, de Verenigde Staten, Australië, Zuid-Afrika , Canada en Brazilië wordt gebruikt.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Seagate

SequriX

Suricat

Wordt een partner