Politie Delhi wil verdachten volgen met spionageapparatuur

Overheidsfunctionarissen in Delhi hebben een trend opgemerkt, waarbij criminele bendes hun mobiele telefoons thuislaten tijdens het uitvoeren van een misdaad. Politie overweegt daarom snooping apparaten aan te schaffen.

De spionageapparatuur kan worden gebruikt om de beweging van criminelen te volgen. Een tracking systeem om informatie over de huidige locatie van een voertuig of bagage van een verdachte te krijgen, ligt ook in het verschiet.

Daardoor kunnen wetshandhavers toezicht houden op een verdachte en real-time informatie van de verdachte krijgen tijdens een achtervolging. Het volgsysteem is compact, discreet en niet eenvoudig te detecteren door een verdachte.

centralist
Alle informatie die binnenkomt door deze spionage apparaten zal worden gedeeld met een centraal monitoring systeem en een mobiel commandocentrum. Monitoring op afstand is tevens mogelijk via een tablet of smartphone.

Het tracking systeem zal ook de locatiegeschiedenis bijhouden om een patroon te trekken uit de bewegingen van het voertuig van de verdachte. Middels geo-fence in het volgsysteem  kan een intern alarm verkregen worden zodra de verdachte wegrijdt uit een vooraf bepaald geografisch gebied. Tenslotte zal de politie alerts ontvangen in het geval er wordt gepoogd te knoeien met het opsporingssysteem.

Deel dit artikel via: