Politie geeft beelden vrij van relschoppers Kanaleneiland

De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van zes relschoppers die twee weken geleden in de Utrechtse wijk Kanaleneiland vernielingen aanrichtten of met stenen gooiden. De beelden werden getoond tijdens het opsporingsprogramma van RTV Utrecht.

Omdat de verdachten mogelijk minderjarig zijn, heeft de politie hun gezichten onherkenbaar gemaakt. Men gaat er vanuit dat de verdachten zichzelf wel herkennen en dan bij het politiebureau verantwoording komen afleggen. Doen zij dat niet, dan worden zij over een week herkenbaar in beeld gebracht.

Ernstige misdrijven
Het gaat om ernstige misdrijven, waarvan de in beeld gebrachte jongeren worden verdacht. Zo is te zien hoe de politie met stenen wordt bekogeld, hoe een bushokje wordt vernield en hoe jongeren proberen een cameramast in brand te steken.
De rellen vonden plaats op vrijdag 15 augustus. De politie schat dat er tussen de 200 en 300 relschoppers waren, waarvan de meerderheid uit andere wijken afkomstig was. Dat bleek onder andere uit de achttien aanhoudingen die plaatsvonden. Locoburgemeester Lot van Hooijdonk kondigde dezelfde avond aan dat de relschoppers die zich ernstig hadden misdragen niet vrijuit zouden gaan. De zes om wie het

Deel dit artikel via: