Politie heeft geen vertrouwen in nieuwe ME-bus

Als aan de nieuwe busje van de Mobiele Eenheid wordt geschud, gaan de zijramen automatisch open. En dat is nog maar één van de vele klachten over de 300 nieuwe voertuigen, waarvoor de Nationale Politie 40 miljoen euro heeft neergeteld. Veel agenten weigeren er in te rijden.

De politie heeft onder andere twijfels over de remmen van de nieuwe voertuigen en ook de brandveiligheid bij rellen zou mogelijk niet in orde zijn. Verder is er weinig ruimte om beschermende kleding aan te trekken.
Het gaat om de witte Mercedesbus die in 2016 werd gepresenteerd als flexibeler alternatief voor de blauwe busjes van de Mobiele Eenheid (ME). Ze zijn wat kleiner, omdat ze dan met een normaal B-rijbewijs mogen worden bestuurd. Volgens de politie zijn ze echter niet berekend op het grote gewicht van negen volledig bepakte ME’ers. Er komt dan teveel druk op de vooras te staan. Een burger zou in dat geval een bekeuring krijgen en het voertuig moeten laten staan.

‘Niets aan de hand’
Volgens de Amsterdamse politie zijn elf aanpassingen noodzakelijk, maar is het de vraag of die kunnen worden doorgevoerd, omdat de busjes dan nog zwaarder worden. Volgens de korpsleiding is er niets aan de hand met de nieuwe voertuigen en heeft alleen Amsterdam er klachten over. Daarnaar wordt nog nader onderzoek verricht.

Deel dit artikel via: