Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Secusoft

Alphatronics

SMC Alarmcentrale

CardAccess

Hanwha Vision Europe

VideoGuard

VAIBS

SmartCell

OSEC

Uniview

Add Secure

Genetec

Centurion

Seagate

Connect Security

Bosch Security Systems

Eagle Eye Networks

Traka ASSA ABLOY

Dero Security Products

IDIS

JMB Groep

HID

G4S

Sequrix

VVNL

Securitas

ASIS

Oribi ID Solutions

2N

NetworxConnect

DZ Technologies

Ajax Systems

ADI

PG Security Systems

i-Pro

Nimo Drone Security

CDVI

Trigion

Nimo Dog Security

Eizo

Lobeco

Nenova

SmartSD

Avigilon Alta

RoSecure

ASSA ABLOY

Network Optix

Service Centrale Nederland

Alarm Meldnet

EAL

Top Security

SOBA

Crown Security Services

HD Security

GFT

Paxton

ARAS

Seris

Optex

Advancis

Hikvision

Gold-IP

Explicate

Akuvox

Masset Solutions

Kiwa

BHVcertificaat.online

Paraat

VEB

NIBHV

Multiwacht

VBN

Regio Control Veldt

20face

Unii

Bydemes

De Beveiligingsjurist

Milestone

CSL

Brivo

Politie krijgt 50 tips na eindejaarscampagne

12 januari 2024
Redactie
11:31

De eindejaarscampagne die de politie in december organiseerde rond drie levensdelicten heeft nieuwe bruikbare informatie opgeleverd. In totaal kwamen er 50 tips binnen; 37 over de gevonden baby in Lekkerkerk, zeven over de dood van Jaison Lopes Sanches in Rotterdam en zes over de dood van Rishi Rampadarath in Houten. 

Op 18 december lanceerde de politie voor het eerst een speciale publiciteitscampagne voor meerdere actuele nog onopgeloste zaken. Voor de zaken zette de politie onder meer posters, bioscoopreclames, radiospotjes en online marketing in. Ook stond een extra uitzending van Opsporing Verzocht grotendeels in het teken van de nog onopgeloste zaken.

Jaison Lopes Sanches
De 30-jarige Jaison Baptista Lopes Sanches werd op zaterdag 29 oktober 2022 op een druk terras aan het Tiendplein in Rotterdam neergeschoten. Hij overleed enige tijd later in het ziekenhuis. Er kwamen naar aanleiding van de campagne enkele tips binnen van mensen die menen de schutter op de beelden te herkennen. De recherche is hier verder mee aan de slag. Helaas is er nog geen informatie binnengekomen op de vraag of de kogels voor Jaison of iemand anders bedoeld waren. De rechercheurs benadrukken de mogelijkheid om anoniem informatie door te spelen aan de politie. De beloning van 30.000 euro voor de gouden tip staat nog steeds.

Overleden baby in Lekkerkerk
De zaak in Lekkerkerk draait om een overleden baby’tje dat in maart 2023 op een eilandje in de Lek is gevonden. Meerdere tipgevers hebben namen genoemd van mogelijke ouders van het meisje. Ook via Meld Misdaad Anoniem werd meerdere keren informatie over de zaak gemeld. De recherche gaat alle informatie en ook de genoemde namen zorgvuldig uitlopen om na te gaan of deze personen iets met de dood van de baby te maken kunnen hebben. In deze zaak is nog altijd een beloning beschikbaar van 10.000 euro. De recherche had gehoopt dat de ouders van het kindje zichzelf zouden melden. Dat is nog niet gebeurd, maar dit kan nog steeds en de recherche vraagt hen ook dit alsnog te doen.

Rishi Rampadarath
In Houten werd op 20 april 2023 de 37-jarige Rishi Rampadarath van dichtbij doodgeschoten. In totaal zijn er 6 tips binnengekomen waar het Team Grootschalige Opsporing mee aan de slag gaat. Op de posters in Houten en in de uitzending van Opsporing Verzocht werd ook een compositietekening getoond van een mogelijke getuige. Deze heeft zich helaas nog niet gemeld. De politie is nog altijd op zoek naar deze man, die in de vroege ochtend van de bewuste 20 april in de buurt was. Ook in deze zaak is de beloning van 30.000 euro voor de gouden tip nog steeds beschikbaar.

De teams benadrukken dat meer informatie nog steeds welkom is. Iedereen die iets weet over één van de zaken wordt gevraagd zich te melden. Dat kan via de gratis opsporingstiplijn; 0800-6070. Anoniem melden kan gratis via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Als je aanspraak wil maken op de beloning maar wel anoniem wil blijven, kun je contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen via het nummer 088-6617734. In deze video op de website van Opsporing Verzocht is te zien hoe dat werkt.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner