Politie schakelt opnieuw hulp burgers in bij oplossen overval

Opnieuw stuurt de politie inwoners van Dedemsvaart een SMS-bom in de hoop meer informatie te krijgen over de overvaller van de Lidl aan de Langewijk. Het team ontvangt signalen dat er meer mensen zijn die iets moeten weten over de overval en de overvaller, maar de informatie komt niet rechtstreeks bij de politie terecht.

“We willen daarom nogmaals een beroep doen op de inwoners van Dedemsvaart, want we willen deze zaak oplossen”, zegt de teamleider van het onderzoek. “Een overval kan heel traumatiserend zijn voor slachtoffers, de ondernemer is gedupeerd en wij willen natuurlijk de dader pakken.” Het onderzoeksteam hoopt dat iedereen die iets weet contact opneemt met de politie. “We willen er alles aan doen om deze zaak op te lossen. Sinds december zijn we er mee bezig en we krijgen signalen dat er mensen in het dorp zijn die informatie hebben, maar dat niet met ons delen.”

Alle informatie is van waarde
“We gaan nooit zomaar over tot aanhouding”, vervolgt de teamleider. “Uiteraard onderzoeken we alle informatie die binnenkomt. Maar dat is juist wat we nodig hebben. Hoe klein of onbelangrijk het ook kan lijken, alle informatie kan van waarde zijn.”
Het was vlak na sluitingstijd toen een gemaskerde man op vrijdagavond 10 december 2021 het kantoor van de Lidl in Dedemsvaart binnendrong. Op dat moment waren twee medewerkers van de supermarkt de kassacontrole aan het uitvoeren in het kantoor. Gewapend met een hamer eiste de overvaller geld.
Om getuigen op te roepen ontvangt nu iedereen die in de buurt was ten tijde van de overval een SMS-bericht.

De politie vroeg de hulp van burgers al eerder via opsporingsprogramma’s Onder de Loep (RTV Oost) en Opsporing Verzocht.

Deel dit artikel via: