Politie stuurt SMS-bom om overval op te lossen

De politie stuurt een SMS naar iedereen die op vrijdag 10 december 2021 in de buurt was van een supermarkt in Dedemsvaart, die op dat moment werd overvallen. Ontvangers worden verzocht dinsdagavond naar Opsporing Verzocht te kijken en te helpen met het oplossen van de zaak.

Op vrijdag 10 december 2021 werd rond 20.10 uur een supermarkt aan de Langewijk in Dedemsvaart overvallen. Na sluitingstijd drong een gemaskerde man het kantoortje van de supermarkt binnen en bedreigde de twee medewerkers met een wapen. Hij ging er met een geldbedrag vandoor. Dinsdagavond worden in Opsporing Verzocht beelden getoond van deze man. Het onderzoeksteam hoopt dat de kijkers van het programma het onderzoek verder kunnen helpen. Om vooral eventuele getuigen mee te laten denken, wordt een SMS verstuurd aan iedereen die op het moment van de overval in de Langewijk of omgeving was. In het berichtje wordt aandacht gevraagd voor de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin beelden van de overvaller worden getoond.

Anoniem melden
Met de SMS-bom worden niet alleen inwoners van Dedemsvaart bereikt. De politie heeft bij providers lijsten opgevraagd van alle telefoons die op het moment van de overval waren aangesloten op gsm-masten in de buurt. Wie tips heeft kan contact opnemen met de politie via 0800 6070. Wie liever vertrouwelijk of anoniem met de politie praat kan contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) via 088 – 661 77 34. Als enige afdeling van de politie mag deze gegevens van de bron voor diens veiligheid afschermen. Gegevens van de beller worden volgens de politie alleen bekend bij het TCI en niet verder intern of in het dossier gedeeld. Volledig anoniem melden is ook mogelijk via Meld Misdaad Anoniem, dat bereikbaar is via 0800-7000.

Deel dit artikel via: