Politie vindt hennepkwekerij in binnenvaartschip

Drugscriminelen worden steeds inventiever als het gaat om het vinden van locaties voor de hennepteelt. Ditmaal gebruikten zij een binnenvaartschip, waar 2000 hennepplantjes en honderden stekjes groeiden. De politie wist de kwekerij echter op te sporen en hield daarbij een 30-jarige man aan.

De politie was de kwekerij op het spoor gekomen dankzij een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. In het ruim troffen ze een in werking zijnde, professioneel opgezette, hennepkwekerij aan. Deze is direct gedeeltelijk geruimd. Daarbij moesten de hulpdiensten en de ruimers voorzichtig te werk gaan, omdat er sprake was van een onveilige situatie. Er lagen stroomdraden bloot en er stond water in het ruim.

Schip in beslag genomen
De politie zet het onderzoek voort. Zo wordt gekeken naar de voor de kwekerij benodigde water- en elektriciteitstoevoer. Het schip zelf is in beslag genomen en wordt naar een andere locatie gebracht. Daar wordt het verder geruimd. Ook onderzoekt de politie of er al eerder hennep is gekweekt en geoogst op het schip. Bovendien doet de politie buurtonderzoek en hoopt daarbij mensen van/op aangrenzende boten en medewerkers van aangrenzende bedrijven te spreken. De aangehouden verdachte wordt vandaar verder verhoord

Deel dit artikel via: