Politie zoekt cybervrijwilligers tijdens bijzondere pilot

Als vrijwilliger aan de slag bij de politie? Dat kan al bijna 75 jaar. Waar het politiewerk verandert, verandert ook het werk van de politievrijwilliger. Voor het politieteam Veluwe Vallei Noord (Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel) is men nu binnen een speciale pilot op zoek naar cybervrijwilligers.

Wie affiniteit heeft met de cyberwereld en een bijdrage wil leveren aan een veilige (digitale) leefomgeving voor inwoners van de drie gemeenten in het werkgebied van het politieteam Veluwe Vallei Noord wordt gevraagd zich aan te melden door een e-mail te sturen.

Hoge prioriteit
Of het nu gaat om bankhelpdeskfraude, phishing, ransomware, vriend-in-noodfraude of sextortion; de aanpak van digitale criminaliteit en cybercrime heeft anno 2023 hoge prioriteit. De vrijwilliger kan door specialistische kennis bijvoorbeeld ondersteunen bij lopende onderzoeken, maar ook een rol spelen tijdens preventieve acties. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Volwaardig onderdeel van het team
Wie het team komt versterken, wordt aangesteld als politievrijwilliger in de ondersteuning en ontvangt een reiskosten- en vrijwilligersvergoeding. Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure en de vrijwilliger legt net als iedere collega de ambtseed of ambtsbelofte af. Alle informatie over politievrijwilligers is ook te vinden op kombijde.politie.nl/politievrijwilliger.

Let op: reageren kan tot en met 18 april 2023.

Deel dit artikel via: