Politieagent zwaar mishandeld door demonstrant

Een groep demonstranten eiste zondagavond bij het cellencomplex aan de Flierbosdreef in Amsterdam Zuidoost de vrijlating van betogers die waren aangehouden tijdens de verboden demonstratie op het Museumplein. Een agent die in zijn auto wilde stappen werd in elkaar geslagen.

Het ging om een groep van zo’n 35 demonstranten, waaronder enkelen die zich ‘veteranen’ noemen. Zij wilden dat hun kompanen werden vrijgelaten en riepen intussen via sociale media relschoppers op om ook naar de Flierbosdreef te komen. In overleg met het openbaar ministerie en de gemeente maakte de politie een plan om de verstoring van de openbare orde te beëindigen. Toen er diverse politie-eenheden onderweg waren naar de Flierbosdreef besloten de demonstranten snel te vertrekken.

Mishandeling politieman
Een agent in uniform die aan het einde van zijn dienst in een politieauto wilde stappen om naar zijn eigen bureau te rijden, werd door een vrouw uit de groep met een paraplu bedreigd. Een andere aanwezige betoger trok de politieman hardhandig uit de politieauto en sloeg de agent. De verdachte, een 47-jarige man uit Amstelveen kon direct door toegesnelde agenten worden aangehouden. De agent is in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij enige tijd moest blijven. De agent is op dit moment thuis met zwaar letsel en gaat als hij daar lichamelijk toe in staat is aangifte doen tegen de verdachte. De verdachte zat maandagavond nog vast en werd gehoord door de recherche.

Deel dit artikel via: