Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Paxton

VideoGuard

Top Security

Seagate

SmartSD

20face

GFT

Trigion

Nimo Drone Security

Hanwha Vision Europe

Service Centrale Nederland

VVNL

Connect Security

Centurion

Explicate

Secusoft

RoSecure

PG Security Systems

VEB

Brivo

De Beveiligingsjurist

Unii

ASSA ABLOY

Avigilon Alta

HID

VAIBS

Optex

Lobeco

Paraat

SMC Alarmcentrale

Ajax Systems

ASIS

Gold-IP

Bydemes

SOBA

Alphatronics

Nimo Dog Security

IDIS

CardAccess

HD Security

G4S

Securitas

NetworxConnect

Regio Control Veldt

Masset Solutions

Multiwacht

Genetec

Uniview

Crown Security Services

Akuvox

Alarm Meldnet

OSEC

Add Secure

Nenova

Advancis

Eizo

VBN

Hikvision

SmartCell

CDVI

Oribi ID Solutions

EAL

Dero Security Products

JMB Groep

ADI

NIBHV

Eagle Eye Networks

i-Pro

CSL

Traka ASSA ABLOY

Milestone

Kiwa

2N

ARAS

BHVcertificaat.online

Seris

DZ Technologies

Sequrix

Bosch Security Systems

Politieke aandacht voor inlenen evenementenbeveiligers

3 juni 2024
Redactie
13:33

De Nederlandse Veiligheidsbranche en de KNVB reageren opgetogen op de aandacht die BBB en PVV hebben gevraagd aan minister Yesilgoz om het veel makkelijker te maken voor beveiligingsbedrijven om bevoegd personeel van andere bedrijven in te zetten bij evenementen. “Dit voorstel kan het beveiligen van evenementen enorm vergemakkelijken en verbeteren”, zeggen de beide organisaties in een gezamenlijke reactie.

BBB en PVV pleiten voor het vergemakkelijken van het onderling uitwisselen van stewards/beveiligers. De minister is het daarmee eens en zal die wens meenemen in de herziening van de wet. Maar ze geeft ook aan dat dit niet voor volgende voetbalseizoen lukt. PVV overweegt een motie om het sneller in te voeren. De minister gaat uitzoeken hoe en of een en ander geregeld kan worden.

Geen bureaucratische procedure
De gevraagde aanpassing houdt in dat een (bevoegd) beveiligingsbedrijf gediplomeerd en gescreend personeel van andere organisaties kan inhuren (‘inlenen’) zonder dat de huidige bureaucratische procedure behoeft te worden gevolgd. Die procedure houdt in dat het beveiligingsbedrijf dat personeel van anderen inhuurt, van de politie toestemming krijgt om de betreffende beveiligers daadwerkelijk in te zetten. In de praktijk duurt het verlenen van toestemming weken, zo niet maanden. Handhaving van de regeling zou het afgelasten van allerlei evenementen, festivals en sportwedstrijden betekenen omdat niet aan de beveiligingseisen wordt voldaan. Deze potentieel maatschappelijk ontwrichtende effecten zijn een reden voor de politie om niet te handhaven. Maar tegelijkertijd worden nog steeds wel tijdrovende en kostbare procedures in werking gesteld en wordt in strikte zin niet aan de regels voldaan. De genoemde fracties willen een einde maken aan deze vervelende situatie. Dit zou veel kosten en energie besparen bij zowel de politie, als beveiligingsbedrijven als bij organisatoren van evenementen en wedstrijden, terwijl gelijktijdig de juiste inzet van gediplomeerde en bevoegde beveiligers beter gegarandeerd wordt. Het gaat daarbij nadrukkelijk om beveiligingspersoneel dat al bekend is bij de politie en bij eerdere gelegenheden aan alle vereisten heeft voldaan.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner