Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

EAL

Ajax Systems

VAIBS

Nenova

Top Security

Unii

Eizo

Hanwha Vision Europe

Regio Control Veldt

JMB Groep

GFT

NIBHV

CardAccess

ASIS

CDVI

Akuvox

VVNL

ASSA ABLOY

ARAS

Alarm Meldnet

Oribi ID Solutions

SMC Alarmcentrale

CSL

Eagle Eye Networks

Genetec

Hikvision

Seagate

Milestone

Uniview

Lobeco

VideoGuard

Connect Security

VEB

Sequrix

De Beveiligingsjurist

20face

SmartCell

DZ Technologies

SOBA

Nimo Dog Security

Seris

Secusoft

Kiwa

Securitas

ADI

Brivo

Trigion

OSEC

2N

Crown Security Services

Advancis

Explicate

IDIS

G4S

RoSecure

Masset Solutions

HID

Add Secure

BHVcertificaat.online

Centurion

Alphatronics

Dero Security Products

HD Security

Bydemes

Paxton

Service Centrale Nederland

Paraat

NetworxConnect

SmartSD

PG Security Systems

Optex

Bosch Security Systems

Gold-IP

Traka ASSA ABLOY

VBN

i-Pro

Avigilon Alta

Nimo Drone Security

Multiwacht

Polygarde Maastricht officieel ‘sociale’ onderneming

26 oktober 2017
Redactie
06:02

Polygarde mag zich officieel een sociale onderneming noemen. Het Maastrichtse bedrijf sleepte na een uitgebreide screening het hoogste certificaat in de wacht op de Prestatieladder Socialer Ondernemen, een door TNO ontwikkeld landelijk meetinstrument. 

Het belangrijkste criterium op de PSO-ladder is werkgelegenheid bieden aan mensen met een beperking, langdurig werklozen en bijstandsgerechtigden. “Wij nemen bijna alleen mensen aan met een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt”, zegt directeur Marc Roemen. “De teller staat op bijna 350 en daar komen elke maand mensen bij. Stuk voor stuk uitstekende krachten die soms wat meer begeleiding nodig hebben. Geen probleem, wij geven mensen een kans om weer mee te doen in de maatschappij. En onze klanten zijn tevreden. We concurreren gewoon met andere bedrijven.”

Social return
Polygarde werd in 1997 opgericht als dochterbedrijf van de Maastrichtse Toeleverings Bedrijven, nu nog een van de aandeelhouders. Het bedrijf neemt mensen in dienst en leidt ze op tot beveiliger, verkeersregelaar, BOA of receptionist. Inmiddels maken tientallen organisaties en bedrijven in Zuid-Nederland gebruik van de diensten van Polygarde. “Maatschappelijk ondernemen heeft snel terrein gewonnen”, zegt Marc Roemen. “Er zijn al overheden die alleen met bedrijven zakendoen die een deel van de werkgelegenheid invullen met mensen die moeilijk aan werk komen. Als ze ons als toeleverancier inhuren, voldoen ze meteen aan de eisen van social return.”

Audits
De werkwijze van Polygarde is niet nieuw. “Nee, vanaf de oprichting is dit onze werkwijze. Met het officiële, objectieve PSO-certificaat maken we officieel waar wat we altijd zeggen: we zijn een sociale onderneming. De screening en de audits waren niet mals. Het gaat niet alleen om getallen, ook om hoe je met je werknemers omgaat. Neem je ze serieus, worden ze net zo goed behandeld als in ‘gewone’ ondernemingen? Het antwoord is dus ja.”

Verdubbelen
De medewerkers van Polygarde worden ingezet in Limburg, Gelderland, Brabant en Zeeland. Marc Roemen verwacht de komende jaren het personeelsbestand minstens te verdubbelen. ‘De huidige economie schreeuwt om mensen. Wij spelen in op de vraag op een manier die past in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Overigens is Polygarde wel een commercieel bedrijf dat gewoon concurreert. Winst maken is echter niet ons enige doel.”

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

SequriX

Seagate

Videoguard

Wordt een partner