Populaire Bosch-camera’s met explosieveilige behuizing

Bosch ontwikkelt veel zelf. Maar de fabrikant werkt ook samen met partners. Een daarvan is Dexter System Solutions. Dit bedrijf fabriceert op basis van Bosch-technologie camera’s voor ruwe omgevingsomstandigheden of explosiegevaar.

Dexter is actief op het gebied van veiligheids- en communicatieproducten voor explosiegevaarlijke omgevingen en/of ruwe omgevingen. De fabrikant produceert een reeks ultramoderne camera’s voor gevaarlijke gebieden voor elke denkbare on- en offshore-toepassing. Alle producten zijn ATEX- en IECEx-gecertificeerd en gemaakt in Nederland. Dexter System Solutions was ’s werelds eerste bedrijf dat al in 2006 een Ex PTZ IP Dome-camera introduceerde.

Gezamenlijke aanbieding
De DEXCAM-productlijn bestaat uit camerabehuizingen en complete cameraoplossingen, die verkrijgbaar zijn met meerdere verschillende cameramodules. De samenwerking met Bosch heeft geresulteerd in een uitgebreide reeks ultramoderne cameramodellen. Zo is de DEX30-IP Starlight Roestvrij een explosieveilige, intelligente netwerkdomecamera met PTZ, die een resolutie biedt van HDTV 1080p, evenals 30x optische en 12x digitale zoom en snelle en nauwkeurige pan/tilt-prestaties voor dekking van een groot gebied. De DEX30-IP Starlight ALLOY heeft dezelfde specificaties als de RVS-versie, maar heeft een behuizing van Marine grade Anodized Alloy 6082.

Explosieveilige Dineons
De serie DEX31 werkt op basis van de Dineon IP 5000, 6000, 7000 en 8000. De DEX31 is een cilindrische, explosieveilige behuizing, gemaakt van anticorodaal aluminium met anodische behandeling of roestvrij staal 316L, dat zorgt voor een hoge corrosieweerstand en de behuizing geschikt maakt voor installaties in maritieme, industriële en chemische omgevingen, waar sprake is van een potentieel explosieve atmosfeer.
De serie DEX25 is gebaseerd op de Dineon IP 6000, 7000 en 8000 en bestaat uit een cilindrische, weerbestendige behuizing, volledig gemaakt van AISI 316L roestvrij staal. Een elektrolytische polijstbehandeling verhoogt de corrosieweerstand en maakt de behuizing bijzonder geschikt voor installaties in maritieme, industriële en chemische omgevingen. Hij wordt geleverd met een speciaal door Dexter gerealiseerd scharnier met een exclusief systeem waarmee de derde as kan worden gekanteld. Op deze manier is het mogelijk de behuizing ook in een gewelfd plafond of aan een wand te monteren die niet loodrecht op de grond staat. Door het lichte gewicht van deze behuizing kan deze ook in kleine pan-tilt-systemen worden gemonteerd.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via: