Postpakketten onderschept met verdovende middelen

Recent zijn er bij een postcontrole van het Hit-And-Run-Cargo (HARC) te Schiphol meerdere postpakketten onderschept, waarin verdovende middelen verstopt zaten. Bij de actie zijn vier verdachten aangehouden en werden drugs en geld aangetroffen.

Naar aanleiding van deze onderscheppingen is het Post Interventie Team van de Landelijke Eenheid, onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de verzender(s) van de postpakketten. Dit opsporingsonderzoek leidde vorige week, door goede samenwerking met het Flexibel Interventie Team, tot de aanhoudingen op heterdaad van vier verdachten. Ook vonden meerdere doorzoekingen plaats in woningen in Zuid-Holland. Hierbij zijn onder andere grote geldbedragen aangetroffen, namelijk in één woning ongeveer €26.000 in contanten en in één voertuig €10.000 in contanten. Verder zijn nog wat kleinere geldbedragen aangetroffen, waardoor er een totaalbedrag van 39 duizend euro in beslag is genomen. Naast de geldbedragen zijn ook verdovende middelen en een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Niet anoniem
Een afnemer/koper van verdovende middelen is niet anoniem. Het kopen van de verdovende middelen kan op afstand via de computer, maar het versturen van de verdovende middelen gaat via de fysieke wereld. Het kopen van verdovende middelen laat daarom altijd fysieke en digitale sporen achter. Verdachten wanen zich vaak veilig, maar door data gedreven opsporen en samenwerking tussen de opsporingsdiensten zijn deze verdachten opgespoord en afgelopen woensdag aangehouden. De vier verdachten zitten op dit moment in beperkingen en er is voor alle verdachten op 10 november 2023 door de rechter-commissaris bij de Rechtbank Overijssel een bewaring verleend voor de duur van 14 dagen.

Deel dit artikel via: