Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VBN

G4S

Eagle Eye Networks

Alphatronics

Gold-IP

ASIS

Seagate

VideoGuard

De Beveiligingsjurist

Explicate

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

Seris

2N

RoSecure

Secusoft

HD Security

Akuvox

NIBHV

Lobeco

Paraat

JMB Groep

Hikvision

ARAS

VVNL

Paxton

ASSA ABLOY

DZ Technologies

Nenova

Genetec

SMC Alarmcentrale

CardAccess

Unii

HID

Add Secure

VEB

Dero Security Products

Crown Security Services

Traka ASSA ABLOY

Masset Solutions

Nimo Drone Security

Uniview

CSL

Ajax Systems

Centurion

GFT

EAL

PG Security Systems

Top Security

Hanwha Vision Europe

Bydemes

OSEC

Oribi ID Solutions

SmartSD

Connect Security

BHVcertificaat.online

Brivo

ADI

Trigion

Alarm Meldnet

SmartCell

Advancis

IDIS

NetworxConnect

Securitas

Kiwa

Regio Control Veldt

i-Pro

Bosch Security Systems

Nimo Dog Security

VAIBS

20face

Milestone

SOBA

Optex

Sequrix

Multiwacht

Eizo

CDVI

Problemen met veiligheid vragen om ondernemersschap

22 september 2021
Redactie
20:54

Grote maatschappelijke vraagstukken worden met het nieuwe regeerakkoord niet opgelost, vindt brancheorganisatie VBe NL. Veel sectoren lijden nog onder de gevolgen van de pandemie, er is een enorme krapte op de arbeidsmarkt en de beveiligingsbranche wacht op antwoord van de overheid op een aantal onbeantwoorde vragen.

Het CPB schetst een optimistisch beeld, een groei van 3,9% dit jaar en 3,5% komend jaar en een vooruitgang in de koopkracht met 0,1%. Dat geldt voor de totale economie. Maar de economische gevolgen van de pandemie zijn in de horeca- en evenementenbeveiliging nog steeds voelbaar. Echt verrassend zijn de plannen van het (demissionaire) kabinet niet, grote maatschappelijke vraagstukken worden niet opgelost. Dat terwijl we tegen een grote arbeidsmarktkrapte aanlopen nu we langzaam herstellende zijn uit de coronacrisis. Ook VBe NL vindt dat het kabinet nu snel een formatie moet vormen zodat er besluiten gemaakt kunnen worden om de maatschappelijke vraagstukken op te lossen.

Echte keuzes
Directeur Leon Vincken van VBe NL: “Wij wachten in spanning op een regeerakkoord waar de echte keuzes voor de nabije toekomst worden gemaakt en hoe ondernemerschap in het veiligheidsdomein hierin zich zal herkennen. Daarbij is de veelzijdigheid van de arbeidsmarkt en noodzakelijkheid van flexibiliteit voor ondernemers een groot speerpunt. Maar ook voldoende middelen om tegemoet te komen aan sectorale verbreding met helderheid van een goede verantwoordelijkheidsdeling tussen veiligheid in de publieke ruimte en de private.”

Wijziging Wpbr 2022
Het ministerie van Justitie & Veiligheid maakt in haar plannen bekend dat de nieuwe Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (Wpbr) in 2022 wordt ingediend bij de Tweede Kamer. VBe NL is de initiatiefnemer voor een nieuw passensysteem voor beveiligers en heeft hier sinds 2019 met ketenpartners aan gewerkt. VBe NL gaat ervan uit dat het nieuwe passensysteem wordt meegenomen in de wetswijziging. Als dit gebeurt zal een beveiliger één persoonlijke beveiligingspas krijgen die gekoppeld kan worden aan verschillende werkgevers. Hiermee bespaart de politie en de beveiligingsbranche een hoop tijd en geld aangezien er dan maar één screening nodig is. VBe NL heeft daarnaast haar overige wensen kenbaar gemaakt voor de nieuwe Wpbr en hoopt dat die wensen worden meegenomen in de wetswijziging.

Ondermijnende criminaliteit
Het kabinet maakt 524 miljoen euro extra vrij voor de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Hiervan is 154 miljoen beschikbaar voor bescherming en veiligheid, waarvan 55 miljoen voor het stelsel bewaken en beveiligen. VBe NL gaat graag in gesprek met het ministerie J&V over hoe de beveiligingsbranche kan bijdragen aan dit stelsel.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

Suricat

SequriX

Videoguard

Wordt een partner