Proef met nieuwe technologie voor controle vliegtuigpassagiers

Rotterdam the Hague Airport biedt het bedrijf GRASP Innovations de mogelijkheid haar security checkpoint management solution verder te ontwikkelen. Deze oplossing wordt nu geplaatst en gedurende de proef van een aantal maanden zal GRASP samen met de luchthaven werken aan het fine-tunen en onderzoeken van de mogelijke toegevoegde waarde.

GRASP, opgericht in 2019, richt zich op de mogelijkheden van radartechnologie in beveiligingsprocessen. Het biedt een geavanceerd radarsysteem in combinatie met zelf ontwikkelde software waarmee inzicht in de beveiligingscontrole van passagiers gecreëerd wordt. Dit leidt tot mogelijke verbetering van de personeelsplanning, een verhoging van de beveiligingscapaciteit en daarmee kortere doorlooptijden voor passagiers met als gevolg hogere medewerkers- en passagierstevredenheid, aldus de luchthaven.

Waardevolle data
Robert Schuur, CEO GRASP Innovations: “We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Rotterdam the Hague Airport. De afgelopen 2 jaar hebben we goed contact gehad met Floris Tammes en zijn collega’s en we zijn dankbaar voor de geboden mogelijkheden. De komende maanden kunnen we waardevolle data verzamelen en onze oplossing verbeteren in een live omgeving. Onze resultaten zullen we uiteraard delen met de luchthaven en we zijn ervan overtuigd dat dit direct waarde zal toevoegen.”

Innovatiepartner
Floris Tammes, director Airport Operations: “Rotterdam The Hague Airport ontwikkelt zich graag tot innovatiepartner. De situatie op de luchthaven maakt het ook mogelijk om kleinschalige (technologische) innovaties in de praktijk te testen en verder door te ontwikkelen. Het product van GRASP Innovations past hierbij en draagt zodoende bij aan het verbeteren van de passagiers ervaring en het optimaliseren van de bedrijfsvoering.”

Deel dit artikel via: