Protec Brandbeveiliging maakt recyclingbedrijf Renewi veiliger

Nadat in 2020 afval in de hal van de Vlaardingse vestiging van Renewi Nederland vlam vatte was het voor de organisatie vanzelfsprekend de veiligheid op deze locatie verder te optimaliseren. Hiervoor klopte het bedrijf bij diverse organisaties aan, waaronder ook de experts van Protec Brandbeveiliging.

Het aantal branden en de schadelast bij afval- en recyclingbedrijven is hoog. Het grote aantal afvalbranden is niet alleen een probleem voor de bedrijven zelf. Ook de omgeving heeft er last van. De branche doet al er alles aan om met nieuwe brandveiligheidsoplossingen de veiligheid van de bedrijven als ook de medewerkers, omwonenden en het milieu te waarborgen.

Detecteren, blussen, alarmeren en mobiliseren
Renewi heeft gekozen voor een detectiesysteem van intelligente warmtebeeldcamera’s. Door het scannen van warmteontwikkelingen in de afvalbunkers wordt in een vroeg stadium een beginnende brand gedetecteerd en gemeld aan een particuliere meldkamer alsook aan de regionale brandweer. De warmtebeeldcamera’s sturen twee bluskanonnen aan, die doelgericht brandhaarden blussen. Door deze snelle interventie gecombineerd met gericht blussen wordt verdere escalatie voorkomen en blijft de schade beperkt.

Meer over dit interessante project is te lezen op de website.

Deel dit artikel via: