Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Traka ASSA ABLOY

VBN

ARAS

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

Paxton

Bosch Security Systems

Advancis

NIBHV

Network Optix

Nimo Dog Security

Unii

CSL

Secusoft

Paraat

G4S

Nenova

Top Security

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

Masset Solutions

Brivo

Dero Security Products

BHVcertificaat.online

SmartCell

Hikvision

Eizo

VideoGuard

Alphatronics

ASIS

Regio Control Veldt

ADI

Trigion

Akuvox

EAL

CDVI

Milestone

ASSA ABLOY

Uniview

JMB Groep

PG Security Systems

Gold-IP

VVNL

IDIS

Seris

SMC Alarmcentrale

HD Security

Optex

Connect Security

Add Secure

NetworxConnect

Eagle Eye Networks

Multiwacht

SOBA

Crown Security Services

SmartSD

Ajax Systems

HID

Seagate

Bydemes

Sequrix

VEB

Hanwha Vision Europe

Centurion

Alarm Meldnet

OSEC

20face

De Beveiligingsjurist

Securitas

Nimo Drone Security

CardAccess

i-Pro

Lobeco

VAIBS

RoSecure

GFT

2N

Explicate

Genetec

Kiwa

PTZ-camera’s met Focus Save en Precise PTZ

26 september 2021
Redactie
11:29

Hanwha Techwin heeft zijn scherp geprijsde Wisenet Q-serie verder versterkt met de introductie van vier nieuwe PTZcamera’s. Dat meldt distributeur SmartSD. De nieuwe 2-megapixel PTZ’s voor binnen en buiten zijn uitgerust met tal van innovatieve en praktische functies, waaronder de Focus Save-functie.

De Focus Save-functie kan worden toegepast op 32 vooraf gedefinieerde gebieden en zorgt ervoor dat de camera’s snel scherp kunnen stellen wanneer ze veranderen van positie. Nauwkeurige PTZ-besturing is mogelijk met behulp van ‘click & drag’, waarmee gebruikers een muis kunnen gebruiken om de camera’s snel naar een andere positie te verplaatsen en ‘click to centre’, waardoor de camera’s op een specifiek gebied binnen een beeld gepositioneerd kunnen worden. De zoomfunctie met het scrollwiel stelt gebruikers in staat snel in te zoomen om verdachte activiteiten of incidenten van dichtbij te bekijken. Verder kunnen maximaal twaalf benoemde gebieden, zoals ‘naar parkeerplaats’ of ‘hoofduitgang’, over een gezichtsveld worden geplaatst om operators, die misschien niet bekend zijn met de locatie, te helpen beslissen waarop de camera’s gericht moeten worden.

Snel en eenvoudig te installeren
De buitenmodellen hebben een verbeterde bescherming tegen regen en sneeuw, omdat ze, in tegenstelling tot conventionele PTZ-camera’s die tot vijf afzonderlijke kabels nodig hebben, slechts één RJ45-kabel nodig hebben als aansluiting. Dit minimaliseert niet alleen de kans op waterschade, maar maakt ze ook snel en eenvoudig te installeren, net als de ‘match 3 points and twist’-installatiefunctie.

Beeldstabilisatie
Een ander belangrijke kenmerk is de mogelijkheid om activiteiten over te dragen tussen camera’s die aangrenzende gebieden bestrijken, dit betekent dat mensen en voertuigen kunnen blijven observeren terwijl ze uit het gezichtsveld van de PTZ komen (Hand-over). De digitale beeldstabilisatie (DIS) met ingebouwde gyrosensoren treedt in werking als het functioneren van een camera wordt verstoord door wind of trillingen. Dankzij het Micro SD-slot kunnen video en gegevens in de camera worden opgeslagen als er een storing in het netwerk is. Tot 256 GB aan video die mogelijk verloren is gegaan, kan worden opgehaald wanneer de netwerkverbinding wordt hersteld. De voeding gaat via Power over Ethernet (PoE+). Optioneel kan op de nieuwe PTZ’s de Wisenet SPM-4210 Network I/O-box worden geïnstalleerd die is voorzien van 4 alarm in/-uitgangen of een audiopoort en 2 alarm in/-uitgangen.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Suricat

SequriX

Videoguard

Wordt een partner