Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Hanwha Vision Europe

Genetec

Centurion

OSEC

DZ Technologies

Alphatronics

Bydemes

VVNL

ADI

ASSA ABLOY

Uniview

Nimo Dog Security

Kiwa

Oribi ID Solutions

JMB Groep

Paxton

Akuvox

Connect Security

VideoGuard

Avigilon Alta

Traka ASSA ABLOY

Add Secure

CSL

Sequrix

Masset Solutions

2N

PG Security Systems

Gold-IP

Eagle Eye Networks

GFT

Dero Security Products

SmartSD

Crown Security Services

HD Security

Optex

Advancis

Service Centrale Nederland

Alarm Meldnet

Seagate

SMC Alarmcentrale

CDVI

ARAS

Multiwacht

BHVcertificaat.online

RoSecure

Eizo

Ajax Systems

Nenova

Paraat

NIBHV

SmartCell

Nimo Drone Security

Trigion

Bosch Security Systems

Regio Control Veldt

EAL

VEB

Top Security

NetworxConnect

Seris

Unii

IDIS

SOBA

CardAccess

Explicate

VAIBS

20face

Brivo

G4S

Milestone

Lobeco

i-Pro

VBN

Hikvision

Securitas

Secusoft

ASIS

De Beveiligingsjurist

HID

Public Safety Plein op Amsterdam Security Expo

24 oktober 2017
Redactie
20:46

Amsterdam Security Expo zoomt dit jaar specifiek in op vier actuele thema’s: Fire Protection, Cyber Security, Secure Smart Buildings én Public Safety. Voor dit laatste thema kunnen bezoekers terecht op het Public Safety Plein.

Deelnemers aan het Public Safety Plein zijn Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO), Alumni Integrale Veiligheid (AIV), de C3 groep en het Twickelerveld. Daarnaast verzorgt SBO op 2 november het Congres Veiligheid in de Wijk. Het congres maakt onderdeel uit van het programma van de gelijktijdig georganiseerde Amsterdam Security Convention.

Hot topic
Een van de thema’s die tijdens het Congres Veiligheid in de Wijk op Amsterdam Security Convention aan bod komt is ondermijning, “een hot topic als het gaat over Public Safety”, aldus Frank van Summeren, opleidingsmanager veiligheid van SBO. “Als SBO verzorgen wij jaarlijks op meerdere vakgebieden zo’n 200 congressen, cursussen en evenementen. Voor het inhoudelijke deel werken wij hierin altijd samen met bedrijven uit het werkveld. Zij weten immers het beste wat de meest actuele ontwikkelingen zijn. Wij staan dan ook op het Public Safety Plein met de C3 Groep en AIV, met beiden werken we geregeld samen.” In nauwe relatie tot ondermijning constateert Van Summeren dat Nederland een zeer gunstige uitvalsbasis is voor criminele organisaties. “We hebben onder andere een goede infrastructuur en volop witwasmogelijkheden. Nu richt met name de overheid zich op dit probleem, maar dat zou veel breder moeten. Ook brancheorganisaties en het bedrijfsleven zouden hierbij betrokken moeten zijn!”

Real-time communicatie
Luc Hoogstraten, adviseur van C3 Group, onderschrijft het belang van deze samenwerking. “Wij ontwikkelen met de C3 Group kort gezegd systemen waardoor samenwerking op zowel mens-, als organisatie- en bestuurlijk niveau makkelijker én doelgerichter wordt. Wat betreft public safety hebben we een nieuwe oplossing ontwikkeld, een platform waar verschillende partijen real-time met elkaar kunnen communiceren en zo echt integraal kunnen werken als het gaat om de aanpak van bijvoorbeeld ondermijning. Nu werken partijen als politie, overheid en sociaal werk nog vaak langs elkaar heen, met deze tool kun je niet alleen beter signaleren, maar ook actie ondernemen en monitoren.”

Kennisdeling met AIV
Alumni Integrale Veiligheid (AIV) is – net als C3 Group, een van de kennispartners van SBO. Klaas Litjens, voorzitter van de klankbordgroep van AIV: “Alumni Integrale Veiligheid is een netwerk van ruim 1900 veiligheidskundigen, die in de volle breedte van het vak werkzaam zijn. Dat varieert van cybercriminaliteit tot het creëren van veilige werkomstandigheden en van risico analyses tot de beveiliging van gebouwen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen en bedrijven in dit werkveld met elkaar te verbinden. Zo helpen we bijvoorbeeld bij het zoeken van een goede stageplek, vinden van nieuw personeel en organiseren we veel netwerk- en kennisbijeenkomsten. Amsterdam Security Expo is voor ons de plek bij uitstek om in contact te komen met onze bestaande en hopelijk ook veel nieuwe leden! Op het Public Safety Plein vertellen we graag meer over onze activiteiten en kunnen bezoekers zich ook bij ons netwerk aansluiten. Goed om te weten: dat is gratis!”

Speurhondenteams & drones
RAI Amsterdam is voor het Twickelerveld bekend terrein, hun speurhondenteams verzorgen tijdens grote evenementen een deel van de veiligheidscontroles. De speurhonden van het Twickelerveld worden met name ingezet bij drugscontroles, explosievenopsporing en cargocontroles. Ter ondersteuning wordt hierbij gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur en middelen. Naast de inzet van speurhonden is het Twickelerveld breed actief op het gebied van publieke veiligheid, bijvoorbeeld door controles in de luchtvaart en scheepvaart. Tijdens Amsterdam Security Expo kunnen bezoekers op het Public Safety Plein terecht voor live demonstraties van de inzet van speurhonden. Ook laat het Twickelerveld zien hoe drones kunnen worden ingezet bij de inspectie van grote landelijke gebieden zoals bijvoorbeeld het opsporen van hennepvelden.

Overige activiteiten
Naast het Public Safety Plein, zijn er ook een, Cyber Security Dome, Secure Smart Buildings Plein en Fire Protection Area. Ook is er een workshopprogramma in het InnovationLAB, en worden tijdens de eerste beursdag van Amsterdam Security Expo de Innovation Awards uitgereikt. Voor meer informatie en gratis registratie ga naar: www.amsterdamsecurity.com/expo

Congres Veiligheid in de Wijk
Het Congres Veiligheid in de Wijk is onderdeel van Amsterdam Security Convention – het internationale kennis- en netwerkevent, dat gelijktijdig met Amsterdam Security Expo plaatsvindt. Tickets: € 295 (3 dagen geldig) zijn verkrijgbaar via www.amsterdamsecurity.com/convention

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner