Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

i-Pro

PG Security Systems

Genetec

VideoGuard

Hikvision

ADI

Seagate

Crown Security Services

Centurion

Bosch Security Systems

De Beveiligingsjurist

Eizo

SOBA

Paraat

CDVI

OSEC

Nenova

VEB

Service Centrale Nederland

SMC Alarmcentrale

ASIS

SmartCell

Alphatronics

Advancis

2N

Bydemes

SmartSD

Gold-IP

Brivo

ASSA ABLOY

Lobeco

IDIS

Eagle Eye Networks

Dero Security Products

Optex

Regio Control Veldt

Paxton

Seris

VAIBS

G4S

ARAS

VVNL

Uniview

Multiwacht

RoSecure

VBN

NIBHV

NetworxConnect

HD Security

Top Security

Unii

CardAccess

DZ Technologies

CSL

Masset Solutions

Hanwha Vision Europe

20face

BHVcertificaat.online

HID

Secusoft

Add Secure

Alarm Meldnet

Akuvox

Explicate

JMB Groep

Ajax Systems

Kiwa

Milestone

Trigion

EAL

Traka ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

Connect Security

Avigilon Alta

Securitas

Nimo Drone Security

Sequrix

Nimo Dog Security

GFT

Publiek-private samenwerking tijdens grote handhavingsactie

18 februari 2022
Redactie
14:33

De eerste handhavingscontrole van 2022 in het stationsgebied Utrecht is een feit. Ook in het nieuwe jaar worden weer handhavingsacties in en rond het stationsgebied uitgevoerd. Tijdens de controle op donderdag 17 februari zijn vijf aanhoudingen verricht en 286 processen verbaal uitgeschreven. Onder andere Trigion werkte hieraan mee.

De controle leidde tot vijf aanhoudingen. Een daarvan was een notoire winkeldief, die na een korte achtervolging te voet, door agenten en beveiligingsmedewerkers werd ingerekend. De buit was een volle tas met gestolen kleding. Deze werd door de politie in beslag genomen. In totaal zijn drie personen aangehouden voor winkeldiefstal. Na een controle bleek een andere persoon nog een vervangende hechtenis open te hebben staan. De andere aanhouding is verricht omdat deze persoon zich wilde onttrekken aan de staande houding.

286 processen verbaal
De 286 processen verbaal zijn uitgeschreven voor zwartrijden, openbare dronkenschap, wildplassen, zich bevinden op verboden grond en andere overlastgevende feiten. Onder de personen die beboet werden bevonden zich bekende overlastgevende personen in het stationsgebied.
Voorafgaand aan de actie bedankte burgemeester Sharon Dijksma, in het stadskantoor de samenwerkende partijen voor hun werk in de frontlinie van de samenwerking. De burgemeester sprak haar waardering uit voor de dagelijkse inzet van de mensen in uniformberoepen om op te komen voor leefbaarheid en veiligheid van de inwoners en bezoekers van de stad Utrecht.

Maximaal aanvullen en versterken
De integrale controle is een samenwerking tussen de politie, de Landelijke Eenheid, veiligheid, service NS, Toezicht en handhaving gemeente Utrecht, Qbuzz, Syntus, Arriva en beveiligingsbedrijf Trigion. De doelstelling was dat alle deelnemende partners vanuit hun eigen domein, taakstelling, opdracht en bevoegdheden de eigen werkzaamheden verrichtten, om elkaar zo aan te vullen en te versterken. De actie heeft hierdoor een integraal karakter van samenwerkende partners, die in het gebied maximaal voor het publiek zichtbaar en aanspreekbaar zijn.
Met deze actie wordt er een signaal afgegeven naar de overlastveroorzakers en draagt de politie met diverse partners bij aan een veiliger en prettiger stationsgebied.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner