Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SOBA

Bydemes

HID

OSEC

Akuvox

Crown Security Services

Gold-IP

Alarm Meldnet

Eagle Eye Networks

Uniview

SmartCell

Brivo

NetworxConnect

HD Security

VideoGuard

SMC Alarmcentrale

Add Secure

Genetec

Alphatronics

Aritech

Bosch Security Systems

Regio Control Veldt

Paxton

IDIS

ADI

Avigilon Alta

BHVcertificaat.online

Centurion

Seris

Eizo

Lobeco

ASSA ABLOY

Explicate

EAL

Securitas

NIBHV

2N

CSL

Dero Security Products

Seagate

CDVI

VAIBS

Kiwa

PG Security Systems

VBN

ARAS

20face

Top Security

Service Centrale Nederland

CardAccess

Milestone

ASIS

VVNL

Advancis

Trigion

Secusoft

VEB

Ajax Systems

Connect Security

i-Pro

Hikvision

Oribi ID Solutions

Nenova

DZ Technologies

Hanwha Vision Europe

SmartSD

Paraat

Traka ASSA ABLOY

Network Optix

Sequrix

Optex

Multiwacht

Masset Solutions

Unii

G4S

Ransomware bedreigt ook gebruikers van Android

9 augustus 2016
Redactie
11:43

Ransomware is een groeiend probleem voor Android-gebruikers. De voorspellingen uit 2015 van G DATA’s beveiligingsexperts over een verdere toename aan Android-malware zijn niet alleen bewaarheid, maar ook overtroffen. Bovendien is de kwaliteit van huidige aanvalscampagnes sterk omhoog gegaan.
Tot voor kort kwam kwaadaardige code op smartphones doordat onoplettende gebruikers een foute app hadden geïnstalleerd. Maar tegenwoordig slagen cybercriminelen erin om ransomware en andere malware op apparaten te krijgen zonder enige interactie met of actie van de gebruiker. Het bezoeken van een gemanipuleerde website is voldoende. Malware wordt dan met een zogenaamde drive-by-infectiemethode op het apparaat geïnstalleerd. G DATA’s experts leggen deze infectiemethode uit in het nieuwe G DATA Mobile Malware Report, dat nu online beschikbaar is.
gdata2

Populaire doelwitten

“Smartphones en tablets zijn erg populaire doelwitten voor cybercriminelen en de aanvallen zijn kwalitatief sterk verbeterd in het afgelopen jaar”, vertelt Christian Geschkat, product manager voor mobiele oplossingen bij G DATA. “Gebruikers moeten werk maken van het beveiligen van hun smartphone met betrouwbare beveiligingssoftware. Ook is het verstandig om je besturingssysteem en alle apps op je apparaat altijd up-to-date te houden. Hiermee worden bijna alle gevaren afgewend.”
Hoe werken drive-by-infecties?
Online criminelen hacken webservers en ontwikkelen speciaal geprepareerde websites. Vervolgens lokken ze gebruikers naar deze sites met behulp van spammails en advertenties. Door misbruik te maken van beveiligingslekken in het Android-besturingssysteem, kan de malware bij het bezoeken van een dergelijke site ongemerkt op het systeem van het slachtoffer komen.
9.468 nieuwe malware samples voor Android per dag
In de eerste helft van 2016 werden 1.723.265 nieuwe malware samples voor Android ontdekt. Gemiddeld komt dit neer op 9.468 nieuwe malware apps voor Android per dag of elke 9 seconden een nieuw stuk malware. Dat betekent een toename van meer dan 30 procent vergeleken bij de tweede helft van 2015. In de eerste helft van 2016 werd al meer nieuwe malware voor Android gevonden dan in heel 2014.
Het G DATA Mobile Malware Report H1/2016 is te downloaden via https://secure.gd/dl-en-mmwr201601.

Deel dit artikel via:

Schijn-zzp'ers

Premium partners

Suricat

Aritech

SequriX

Videoguard

Seagate

Wordt een partner