Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

De Beveiligingsjurist

Bydemes

Service Centrale Nederland

Paxton

JMB Groep

ADI

Uniview

Advancis

Explicate

CardAccess

HID

RoSecure

Akuvox

Seagate

Hanwha Vision Europe

Regio Control Veldt

Lobeco

Add Secure

Milestone

Sequrix

ARAS

Hikvision

Nimo Drone Security

VAIBS

Dero Security Products

Traka ASSA ABLOY

Eagle Eye Networks

Alphatronics

GFT

i-Pro

Brivo

VideoGuard

CDVI

Masset Solutions

VEB

Centurion

Genetec

Trigion

PG Security Systems

OSEC

SmartCell

Alarm Meldnet

Eizo

Unii

NIBHV

Gold-IP

Nenova

CSL

Kiwa

SmartSD

SMC Alarmcentrale

BHVcertificaat.online

ASSA ABLOY

ASIS

DZ Technologies

2N

Bosch Security Systems

Securitas

Multiwacht

Secusoft

Optex

HD Security

SOBA

VBN

Avigilon Alta

EAL

Connect Security

IDIS

Crown Security Services

Paraat

20face

Oribi ID Solutions

VVNL

Nimo Dog Security

Seris

Ajax Systems

NetworxConnect

Top Security

G4S

Rijk en gemeenten samen tegen overlastgevende asielzoekers

3 december 2019
Redactie
22:04

Rijk en gemeenten zijn samen aan zet om overlast door asielzoekers tegen te gaan. Dat is nodig om het draagvlak in de samenleving te behouden voor asielzoekers die onze bescherming echt nodig hebben. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol sprak dinsdag met de Brabantse Commissaris van de Koning en vier Brabantse burgemeesters over hun zorgen omtrent overlast.

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol sprak met de Brabantse Commissaris van de Koning en vier Brabantse burgemeesters over hun zorgen omtrent overlastgevende asielzoekers.
De meeste asielzoekers in Nederland gedragen zich netjes en veroorzaken geen problemen. Een relatief kleine groep zorgt echter voor problemen, zoals winkeldiefstal, vernieling en bedreiging. Dit is onaanvaardbaar. De burgemeesters en de commissaris maken zich hier – net als de staatssecretaris- grote zorgen over.

Werken aan oplossingen
“Dit is een probleem dat niet alleen vanuit Den Haag kan worden opgelost. We doen dat samen met de burgemeesters, de politie, het Openbaar Ministerie, COA, IND en DT&V’, zegt de staatssecretaris. “Daarom is het goed en belangrijk om elkaar regelmatig te spreken en te werken aan oplossingen.”
Commissaris van de Koning Wim van de Donk: “Overlast is een stevige zorg hier in Noord-Brabant. Er wordt hard gewerkt om deze problemen op te lossen, maar dat gaat nog niet snel genoeg. Samen zetten we in op verbetering, lokaal én landelijk.”

Grenzen van wet- en regelgeving
Er gebeurt al veel tegen overlastgevers, waarbij de grenzen van de wet- en regelgeving worden opgezocht. Hierin trekken de organisaties in de migratieketen, gemeenten, de politie en het OM samen op. Zo zijn er drie ketenmariniers aangesteld, die zich vooral in Ter Apel en Cranendonck inzetten om overlast terug te dringen. Daarnaast wordt met de Top X-aanpak gewerkt, waardoor de zwaarste groep overlastgevers goed in beeld is. Ook wordt voortaan eerder bekeken of vreemdelingenbewaring mogelijk is in het geval van een vertrekplicht. Bij crimineel gedrag is uiteraard het strafrecht van toepassing waarbij indien mogelijk snelrecht wordt toegepast.
Aanvullende maatregelen worden onderzocht, in overleg met de provincie en gemeenten. Daarover stuurt de staatssecretaris nog voor de Kerst een brief naar de Tweede Kamer.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner