Rijksoverheid brengt officiële NL-Alert-app uit

Hoewel voor het ontvangen van een NL-Alert geen app nodig is, brengt de overheid er een uit voor mensen die meer functionaliteit willen. Zo kan nu bijvoorbeeld ook een melding worden ontvangen als een incident elders plaatsvindt, bijvoorbeeld in de woonomgeving, terwijl men niet thuis is.

De app doet op de eerste plaats wat NL-Alert ook al doen, namelijk het waarschuwen van mensen als zich in de buurt een incident of ramp heeft voltrokken. Voorbeelden zijn een grote brand waarbij schadelijke stoffen vrij komen, een incident met explosiegevaar, een terroristische aanslag, een gaslekkage of naderend noodweer. Met de app wordt dan ook de locatie op een kaart weergegeven. Verder is het mogelijk om een voorkeurslocatie instellen, zoals de woonomgeving. Er wordt dan ook een pushmelding gestuurd, als daar iets gebeurt terwijl men niet in de buurt is.

Rode vlekken
Een andere functie is dat de app met behulp van rode vlekken op een kaart van Nederland laat zien waar NL-Alerts zijn uitgezonden. Ook geeft de app meer informatie over wat mensen het beste kunnen doen in verschillende locaties. De overheid waarschuwt dat de app niet de gewone NL-Alert vervangt. Die zou namelijk altijd moeten werken, terwijl de app alleen functioneert als er draadloos internet is en het netwerk niet is overbelast. De app is gratis verkrijgbaar via de App Store en Google Play.

Deel dit artikel via: