Risicoscenario’s op Amsterdam Security Convention

RAI Amsterdam heeft het programma bekend gemaakt van de Amsterdam Security Convention, die van 31 oktober tot en met 2 november 2017 plaatsvindt. Veel aandacht is er voor belangrijke uitdagingen op het snijvlak van fysieke en cyberbeveiliging.

Het programma van Amsterdam Security Convention toont een boeiend filmscenario van een cyberaanval dat speciaal voor dit evenement is verfilmd. De film gaat in op de drie wezenlijke aspecten van een slimme aanval door criminelen op een distributiebedrijf. Deze aanval groeit uit tot een security incident met grote gevolgen voor klanten en derde partijen. De belangrijkste zaken die in de film aan bod komen, zijn: Security Awareness, De Menselijke Factor, Risicopreventie, IoT en Incident Response. Tijdens 100 sessies op het evenement zullen ruim 80 sprekers verder ingaan op deze essentiële onderwerpen.

Sprekers
Onder de vele sprekers en seminarleiders zijn een aantal van de meest inspirerende beveiligingsexperts binnen de bedrijfstak. De ethical hacker Melanie Rieback, CEO van Radically Open Security, streeft ernaar cyberbeveiliging volledig transparant te maken om cybercriminelen zo effectiever te kunnen bestrijden. Bart Willemsen, landelijk projectleider van de afdeling High Impact Crime van de Nationale Politie, deelt boeiende inzichten in de aanpak van de ondermijnende georganiseerde misdaad. Inge Philips, Cyber Services Director bij Deloitte, onlangs uitgeroepen tot ICT Personality 2017, legt uit waarom flexibelere managementbenaderingen de mindset kunnen creëren die beveiligingsteams nodig hebben om effectiever te kunnen opereren.

Bridging the gap between IT and Security
Andere sprekers zijn bekende specialisten op het terrein van openbare veiligheid, voorspellend profileren, social engineering en Big Data. Bijvoorbeeld Marcel van de Velde (Security Academy), Pieter van Gelder (TU Delft), Marcel Saarloos (Transported Asset Protection Association), Harm van Dijk (ING Bank) en Rik Hoogendoorn (RAI Amsterdam). Het hoofdthema van de Amsterdam Security Convention is ‘Bridging the gap between IT and Security’. Daarnaast richten veel presentaties en seminars zich vooral op de noodzaak om fysieke en cybersecurity maatregelen efficiënt te combineren.

Kennis delen
Met het principe in gedachten dat kennis delen nooit eenrichtingsverkeer mag zijn, biedt de driedaagse Amsterdam Security Convention veel mogelijkheden voor actieve betrokkenheid en netwerkkansen voor deelnemers zoals expert- en breakout-sessies, masterclasses, lunchbijeenkomsten en netwerkborrels. Bezoekers hebben ook gratis toegang tot Amsterdam Security Expo, de vakbeurs die meer technisch en productgericht is ingestoken, die in de beurshal ernaast plaatsvindt.
Amsterdam Security Convention, van 31 oktober tot en met 2 november, dagelijks van 10:00 tot 17:00 Tickets: € 295 (3 dagen). Meer informatie: www.amsterdamsecurity.com/convention

Deel dit artikel via: