Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CDVI

Unii

Multiwacht

HD Security

Top Security

NIBHV

PG Security Systems

VEB

De Beveiligingsjurist

VAIBS

Crown Security Services

NetworxConnect

Brivo

Add Secure

ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

RoSecure

Seris

Lobeco

Genetec

ASIS

Connect Security

SOBA

Seagate

CardAccess

Paxton

VVNL

Milestone

Hanwha Vision Europe

CSL

IDIS

ARAS

Nenova

Masset Solutions

Advancis

HID

Paraat

OSEC

Hikvision

JMB Groep

Securitas

Alarm Meldnet

Kiwa

BHVcertificaat.online

VBN

Eagle Eye Networks

2N

Trigion

VideoGuard

Traka ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Ajax Systems

Secusoft

Regio Control Veldt

Bydemes

EAL

SMC Alarmcentrale

Bosch Security Systems

Nimo Drone Security

Avigilon Alta

20face

SmartCell

Alphatronics

Oribi ID Solutions

Sequrix

Optex

Explicate

ADI

SmartSD

Akuvox

Dero Security Products

Gold-IP

i-Pro

Eizo

DZ Technologies

Centurion

Uniview

G4S

GFT

Rode Kruis biedt voor 35 euro reanimatiecursus aan

10 juni 2024
Redactie
06:18

Een beveiliger hoort natuurlijk in staat te zijn iemand met een hartstilstand te reanimeren. Een nieuwe, goedkope en snelle cursus maakt kennis over reanimatie nu beschikbaar voor vrijwel iedereen. Het Rode Kruis wil dat zoveel mogelijk mensen kunnen leren reanimeren en komt daarom langs om cursussen te geven aan groepen vanaf acht personen.

Iedere week overkomt een hartstilstand zeker driehonderd mensen. Grote kans dus dat je er een keer mee te maken krijgt. Op zo’n moment telt iedere minuut. Een cursus helpt dan om snel de juiste handelingen uit te voeren.  
Het kost slechts een paar uur tijd om het te leren en dan kan iedereen reanimeren. Voor 35 euro biedt het Rode Kruis een cursus aan van ruim twee uur. Deze cursus is ideaal om samen te doen met collega’s. Een groepsaanvraag kan vanaf acht personen. 

Praktijk
Op straat, maar zeker ook op een vereniging of bij een club waar veel mensen samenkomen, is het belangrijk dat bekend is wat je moet doen als iemand een hartstilstand krijgt. Voetballer bij Vitesse Delft Dion kan erover meepraten. Hij kon helpen op het veld toen het misging. “Na onze eigen wedstrijd nemen we altijd een kijkje bij het eerste team”, vertelt hij. En daar gebeurde het: scheidsrechter Louis zakte ineen. Dion: “Ik zag meteen dat het mis was.” Hij overlegde snel met een vriend die naast hem stond: “Moet ik nu het veld op?” De bevestiging volgt: “Ja, ga maar.” Met zijn cursus in gedachten wist Dion wat hij moest doen: scheidsrechter Louis moest meteen op zijn rug worden gelegd. Zonder aarzelen begon hij met reanimeren. Na een schok van de AED, kwam de scheidsrechter langzaam bij bewustzijn. Dion werd daarmee een echte clubheld: hij redde een leven.  

Voorop staat: iedere vorm van ingrijpen is goed. Wat je ook doet, het is beter dan niets doen. Alleen, hoe werkt zo’n AED-apparaat eigenlijk? En moet je nu twintig of dertig borstcompressies geven? Je wilt er zo min mogelijk over na hoeven denken. Een reanimatiecursus geeft het zelfvertrouwen om te handelen in geval van nood. Mensen kunnen zich hiervoor individueel of als groep gemakkelijk opgeven voor een cursus in de buurt. Installeer ook de Rode Kruis-EHBO-app en lees hier meer over het gebruik van AED’s en de EHBO-app.  

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner