Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ASIS

i-Pro

SMC Alarmcentrale

CardAccess

Alphatronics

Genetec

JMB Groep

SmartCell

Top Security

Crown Security Services

Eizo

Lobeco

Milestone

Gold-IP

Hikvision

ASSA ABLOY

Trigion

HD Security

Uniview

Ajax Systems

NIBHV

Nenova

EAL

ADI

20face

Seagate

G4S

Masset Solutions

Brivo

Akuvox

Oribi ID Solutions

Avigilon Alta

Traka ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Multiwacht

SmartSD

Hanwha Vision Europe

Sequrix

VEB

Service Centrale Nederland

Nimo Drone Security

ARAS

Advancis

De Beveiligingsjurist

IDIS

Explicate

PG Security Systems

Kiwa

Paxton

HID

Optex

Eagle Eye Networks

2N

Secusoft

Alarm Meldnet

SOBA

Bydemes

CSL

Bosch Security Systems

Connect Security

RoSecure

Dero Security Products

DZ Technologies

Securitas

Unii

Paraat

BHVcertificaat.online

VAIBS

Centurion

Regio Control Veldt

NetworxConnect

OSEC

Seris

Add Secure

CDVI

VideoGuard

GFT

VVNL

VBN

Ruim vijftig fabrikanten tonen hun noviteiten op SST 2024

29 mei 2024
Redactie
09:03

Nog een kleine twee weken. Dan vindt in het Brabantse Cuijk het grootschalige beveiligingsevenement SST plaats, georganiseerd door distributeur SmartSD. Met meer dan vijftig leveranciers is het onmogelijk om alles te benoemen wat door hen zal worden getoond, daarom hieronder een beknopt overzicht van de opvallendste producten en noviteiten die op SST te zien zullen zijn.

2N
Naast het zeer uitgebreide portfolio met geavanceerde high-end buitenposten, binnenposten en Access Units, toont 2N ook de onlangs geïntroduceerde IP One buitenpost. De IP One heeft een strak design, is voorzien van een belknop, een Full HD-camera en is verkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart en brons. Deze fabrikant toon ook de Access Unit QR. Dit is een QR-codelezer met ingebouwde deurcontroller die geschikt is voor toepassingen waarbij mensen tijdelijk toegang krijgen.
Alle 13,56 MHz kaartlezers van 2N, zowel de Access Units als ook de kaartlezers die geïntegreerd zijn in de IP Intercom-buitenposten, ondersteunen Secured DESFire-kaarten en -tags die voorzien zijn van de beveiligde custom codering en custom keyset. Hiervoor ontwikkelde 2N het nieuwe Picard Commander platform waarmee klanten hun eigen beveiligde kaarten en tags kunnen coderen en waarmee zij ook de kaartlezers kunnen configureren.

Ajax Systems
De nieuwe productgroep voor Ajax-videobewaking, namelijk de NVR en bekabelde IP-beveiligingscamera’s TurretCam, BulletCamen DomeCam Mini zijn uiteraard op de SST te zien. Daarnaast toont de fabrikant verbeterde apparaten voor branddetectie, zoals de nieuwe FireProtect 2 AC-branddetectoren op netvoeding en de draadloze knoppen van ManualCallPoint waarmee voorgeprogrammeerde automatiseringsscenario’s kunnen worden uitgevoerd.
Op het gebied van inbraakbeveiliging zijn de Baseline-beveiligingsapparaten te zien, waaronder bewegingsdetectoren, bediendelen en het Hub (4G) Jeweller -bedieningspaneel met ondersteuning voor fotoverificatie binnen 9 seconden. Bezoekers van SST zullen ook als eersten andere, nog aan te kondigen producten van Ajax zien.

AddSecure
Veilige en bewaakte communicatie is een integraal onderdeel van elk alarmsysteem. Het gecertificeerde aanbod van AddSecure voor alarmtransmissie zorgt ervoor dat alarmmeldingen veilig bij de juiste ontvangers terechtkomen, elke keer weer.

Akuvox en Akubela
Dit zijn twee nieuwe merken bij SmartSD en daarom ook nieuwkomers op SST. Ze hebben een ongeëvenaard portfolio van slimme intercomproducten en -oplossingen, zoals IP en 2-draads intercomsystemen voor de residentiële en zakelijke markt. Deze producten kunnen uitstekend worden toegepast in huizen, appartementen, kantoren, openbare gebouwen en in de gezondheidszorg. De 2-draads oplossingen zijn ook zeer geschikt voor de vervangingsmarkt.
Alle Akuvox systemen kunnen volledig worden geconfigureerd en beheerd in de Akuvox Cloud.
Akubela is een pioneer op het gebied van intelligente Smart Home oplossingen en is onderdeel van Akuvox. Het portfolio van Akubela bestaat uit intelligente Zigbee Smart Home controllers met display, verschillende Zigbee modules en sensoren en kan geïntegreerd worden met de Akuvox intercom systemen.Het Akubela systeem kan lokaal of in de Cloud beheerd en geconfigureerd worden.

Alarmtech
Met meer dan 30 jaar ervaring in de industrie, is Alarmtech Zweden een bedrijf in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige beveiliging. Alarmtech toont op SST producten uit hun uitgebreide portfolio bestaande uit magneetcontacten, glasbreukmelders, trildetectoren, alsmede accessoires voor beveiligingsapparatuur.

BANDIT
BANDIT is al meer dan 30 jaar fabrikant van actieve inbraakbeveiliging met mistgeneratoren. 100% Made in Belgium en sinds januari van dit jaar ook verkrijgbaar bij SmartSD.

Bosch Security Systems
Bosch Fire toont de nieuwe Bosch FCS-8000-VFD-I-camera met geïntegreerde rook en vlamdetectie. Deze camera beschikt over intelligente IR-verlichting (850 nm) met een groot bereik tot 80 meter. Nieuw is ook de Bosch inbouw rookdetector (Bosch FCP500/FAP520-serie). Door hun vlakke structuur laten deze inbouw rookdetectoren zich esthetisch naadloos integreren in ieder modern interieur of in kritische ruimtes waar er geen stofophoping of -afzetting mag gebeuren (vb. in clean-rooms). De nieuwe Bosch multi-sensor branddetector FAP-425-DOTCO-R in de AVENAR 4000-serie beschikt over twee optische sensoren (dual-ray technologie), een thermische en een CO-sensor. De ingebouwde CO-detectie, met 10 jaar levensduur, helpt een nog betrouwbaardere branddetectie te ondersteunen.

Dahua
Dahua Benelux presenteert de nieuwste producten en MKB-oplossingen. Ze presenteren Smart Building Solution en tonen hoe deze met elkaar kunnen worden geïntegreerd zoals met het nieuw uitgebrachte AirShield Alarm Security Systeem. Nieuwe upgrades van de WizSense- en WizMind-technologie worden voor het eerst getoond, waaronder de nieuwe TiOC-camera’s, X-Spans PTZ, SSD NVR, AcuPick en meer.

Dell
Voor Dell zijn Ai en Edge dit jaar de focusgebieden. Op de SST is te zien hoe zij deze twee trends benaderen. Ze tonen ook enkele unieke modellen die specifiek voor SmartSD ontwikkeld zijn.

ElbaC Cable
Dit bedrijf is gespecialiseerd in de productie en distributie van hoogwaardige installatiekabels en bijhorende connectoren. Allerhande videoconversie -en netwerkapparatuur voor toepassingen in de beveiligingssector behoren echter ook tot hun standaard gamma. Op de SST toont het onder meer zijn complete aanbod aan netwerkinstallatiekabels.

EtherWAN
Dit jaar toont EtherWAN PoE-apparaten en glasvezelconnectieproducten, die specifiek ontwikkeld zijn voor veeleisende omgevingen. Het toont de producten binnen vier belangrijke verticale markten: Transport, Smart Parking, Smart Pole en Toegangscontrole.

Genetec
De onlangs gelanceerde Security Center SaaS-oplossing heeft een prominente plaats op de stand van Genetec. Dit is een gebundelde oplossing voor fysieke beveiliging die wordt aangeboden als een service. Het bundelt videomanagement, toegangscontrole, forensisch onderzoek, inbraakmonitoring, automatisering en vele andere geavanceerde beveiligingsmogelijkheden.
Op de stand kan kennis worden gemaakt met Insight, het Netgear Cloud platform voor een gecentraliseerd beheer van de netwerkapparatuur. Verder zullen verschillende producten te zien zijn, die voldoen aan de nieuwste standaarden en hoogste kwaliteit. Denk hierbij aan switchen met Multi-Gigabit snelheden, Ultra-PoE ondersteuning en verschillende beheerniveaus.

Hanwha
Hanwha toont op de SST primeurs uit alle productgroepen, waaronder thermische radiometrische AI-based camera’s, krachtige PTZ’s en een ruimte keuze aan multisensor-modellen. Nieuw is ook de 8 channel AI box, waarmee eenvoudig AI kan worden toegevoegd aan bestaande camerasystemen en waarmee deze kunnen worden geïntegreerd in videomanagementsoftware van Milestone, Genetec en Wave.

HID
HID toont de recent gelanceerde Signo Express Essentials-bundel. Deze omvat enkel standaard geconfigureerde Signo-kaartlezers inclusief gecodeerde kaarten of key fobs met 128 bit AES-encryptie. Dit is een Plug & Play High Secure-oplossing die voldoet aan de laatste security standaarden. Daarnaast zal HID de HID Mobile Access-oplossing laten zien inclusief Apple Wallet gebruikerservaring, waarmee de Smartphone als toegangskaart in de Apple Wallet kan worden gebruikt.

Hikvision
Bezoekers kunnen met Hikvision meeduiken in een wereld van innovatie en efficiëntie met kernproducten, oplossingen en geavanceerde technologieën. Deze blijven veilig dankzij de krachtige cloudgebaseerde beveiligingssoftware. Hikvision toont verder de nieuwste verbeteringen die het beveiligingsbeheer stroomlijnen, de benodigde tijd minimaliseren en de efficiëntie maximaliseren.

Inim
De InVista video-oplossing van Inim maakt het mogelijk om camerabewaking te integreren in de Inim Home App en maakt zo een directe synchronisatie mogelijk met de Inim inbraakdetectiepanelen. Het inbraakdetectiepaneel Prime-X heeft een compacte en elegante uitstraling en vormt daarmee een perfecte aanvulling op de Prime-serie. De nieuwe Inim QTech PIR en DUAL inbraakdetectoren zijn standaard voorzien van interne 4K7/4K7 weerstandsjumpers, die op ieder inbraakpaneel kunnen worden aangesloten. Op SST zijn er demonstraties met de EN54/20 gecertificeerde Inim FA100 aspiratiedetector. Verder toont Inim het Previdia Micro brandmeldpaneel. Dit conventionele brandmeldpaneel tilt de conventionele branddetectie naar een ongezien hoger niveau, aldus SmartSD, omdat deze centrale aansluitbaar is op de gratis Inim Fire Cloud en Inim Fire App.

Mobotix
Bezoekers kunnen bij MOBOTIX het nieuwe geavanceerde platform MOBOTIX ONE live in actie zien. Daarnaast wordt daar het brede aanbod van slimme branchespecifieke oplossingen getoond, zoals OCR, NurseAssist, vroegtijdige brandpreventie en beveiliging.

Netgear
Deze Amerikaanse fabrikant van netwerkproducten, die zich richt op het leveren van innovatieve en betrouwbare oplossingen, zal met een volledig team aanwezig zijn op de SST om de partners van SmartSD te informeren en adviseren.

Network Optix
Network Optix zal de zesde generatie van zijn VMS-oplossing demonstreren. Bij deze nieuwe versie is er keuze tussen een Pro- en een op abonnementen gebaseerde Enterprise-versie. Nieuwe functionaliteiten in de Pro-versie zijn een verbeterd en opnieuw ontworpen gebruikersbeheer, camera hotspots en NVIDIA hardware-acceleratie voor videodecoding. Nieuwe functionaliteiten in de Enterprise-versie zijn NX Maps – Intelligent GIS mapping gebaseerd op Google Maps, NX Connect – met onder meer de mogelijkheid tot Cloud Opslag van opnames en NX AI manager – een eerste kijk op de geïntegreerde oplossing voor het inzetten en trainen van specifieke AI modellen voor analyse van de meest uiteenlopende situaties.
Verder zullen er op de stand van Network Optix drie nieuwe modellen van opnametoestellen met ingebouwde PoE-switch getoond worden, waarop de NX Witness-software voorgeïnstalleerd staat. Hierbij is er keuze tussen acht of zestien poorten en kunnen afhankelijk van het model twee of vier harde schijven geïnstalleerd worden voor opslag van videodata.

Optex
De LiDAR-technologie in de REDSCAN-lasersensoren zorgt dat licht en warmtebronnen het detectiesysteem niet beïnvloeden. Hiermee zijn de REDSCAN-sensoren zeer betrouwbaar en kunnen ze worden gebruikt voor een breed scala aan beveiligings- en veiligheidstoepassingen. De Flip-X series zijn
de nieuwe generatie indoor PIR-detectoren met innovatief pyro-elektrisch element en een voor OPTEX unieke draaibare lens. Na de lancering van de FlipX Standard (Grade 2), FlipX Advanced (Grade 3) modellen en de FlipX Professional-modellen komt Optex met de vernieuwde plafonddetectoren als aanvulling in deze FlipX-serie.

Orisec
Deze fabrikant toont de nieuwe Engineers App voor iOS en Android. Met deze app kan de installateur de gehele installatie in de cloud programmeren en testen via smartphone of tablet. Eens geïnstalleerd en geprogrammeerd, kan de installatie uitvoerig getest worden met de app via een geavanceerde looptest functie. Orisec toont op SST een live demo en biedt de mogelijkheid om zelf een Orisec-paneel te programmeren. De QD-200-AM detectoren van Orisec zijn nu gecertificeerd voor EN en INCERT Grade 3
Deze Quad PIR Anti-Mask detector heeft een detectiebereik van 15 meter en maakt gebruik van ingebouwde EOL-weerstanden.

Recogtech
Dit is één van de nieuwe merken bij SmartSD en daarom ook een nieuwkomer op de SST. Recogtech is fabrikant en ontwikkelaar van handpalmscanners. De door Recogtech op de markt gebrachte Palm-ID Scanners worden in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Deze geavanceerde biometrische oplossing is gebaseerd op de beproefde PalmSecure-technologie van Fujitsu en herkent het aderpatroon in de handpalm op vijf miljoen referentiepunten.

RISCO
Een nieuw tijdperk van draadloze beveiliging breekt volgens SmartSD aan met de introductie van de LightSYS Air van RISCO. LightSYS Air, met geïntegreerde IP en Wi-Fi, biedt naadloze connectiviteit, een groter RF-bereik en met 128 draadloze zones een mooie oplossing voor professionele installateurs en gebruikers die residentiële en commerciële locaties willen beveiligen. Ook te zien zijn de vernieuwde RiscoCloud-oplossingen die zorgvuldig ontworpen zijn voor RISCO-installateurs. Samen met de IRisco app voor eindgebruikers zijn systemen makkelijk te beheren vanaf iedere locatie. In het geval van een gebeurtenis, ontvangt de gebruiker een real-time melding met video-verificatie. Start Live video is te starten met één druk op de knop.

RGL
Dit bedrijf zal onder andere zijn nieuwe Enerflex-serie voedingen tonen. Deze hebben onder andere een hoge energie-efficiëntie, een 230V gezekerde ingang, stroombegrenzing en bescherming tegen diep ontladen.

Seagate
Het in opslag gespecialiseerde Seagate toont zijn unieke Rescue Data Recovery Services die standaard inbegrepen is op hun gekende SkyHawk en SkyHawk AI drives. Deze harde schijven zijn specifiek ontworpen voor de betrouwbare opslag van camerabeelden bij de meest veeleisende camera-installaties.

Sewosy
Nieuw bij Sewosy is de KEOLA. Dit is een kleine deurcontroller die via het WiFi-netwerk met internet wordt verbonden en met de Microsoft Azure Cloud in de EU. Bij de deurcontroller wordt een lezer geleverd met drie meter kabel. De lezer is voorzien van een BLE-module en kan enkel de gratis virtuele Smartphone kaarten lezen.

Venitem
Bij deze fabrikant zijn verschillende sirenes, relaisborden, draadloze oplossingen en vele andere producten te zien, die eenvoudig te installeren, te gebruiken en te personaliseren zijn. Het gaat volgens SmartSD om unieke, elegante producten, gecertificeerd volgens de meest recente standaarden voor een veilig, efficiënt en stijlvol beveiligingssysteem.

Vivotek
Tijdens SST kan kennis worden gemaakt met de efficiënte AI-camera’s uit de nieuwe 9383-serie en de nieuwe 5MP camera’s met geavanceerde AI-mogelijkheden uit de net uitgekomen 87V3-serie. Verder kan de naadloze integratie worden ervaren met Vision Object Analytics en Milestone XProtect by Vivotek Deep Search Plug-in. Deze verbetert de efficiëntie van de operatie met geautomatiseerde zoekmogelijkheden.

Aanmelden voor SST 2024 kan via deze link.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

Videoguard

SequriX

Suricat

Wordt een partner