Samenwerking arbeidsmarkt VVNL/SFV en luchtmacht

De aanhoudende arbeidsmarktkrapte in Nederland zorgt ook voor unieke samenwerkingen. Sinds enkele maanden werkt Vereniging Veiligheidsdomein Nederland (VVNL)/Sociaal Fonds Veiligheidsdomein (SFV) namelijk samen met de Koninklijke Luchtmacht bij het werven van nieuwe arbeidskrachten/reservisten.

Een aantal VVNL-leden (Alpha Security, VGN Group en Young Security) bezocht donderdag 25 januari de infodag Luchtmacht Bewaking en Beveiliging op vliegbasis Volkel om bezoekers informatie te geven over het vak particuliere beveiliging en om meer te vertellen over de mogelijkheid om werken bij een beveiligingsbedrijf te combineren met een flexibele baan als militair dankzij de Reservistenregeling van VVNL/SFV. Zo vertelde reservist Jeroen Hoogland (Alpha Security) over de voordelen en afwisseling in werkzaamheden als coördinator bij een beveiligingsbedrijf en het zijn van reservist.

Reservistenregeling
Ruim 75 bezoekers uit heel Nederland kwamen naar de infodag op de vliegbasis in Noord-Brabant. Ze kregen vooral uitleg over wat bewaken en beveiligen bij de Luchtmacht inhoudt en wat er van je verwacht wordt. Toch komen veel kandidaten uiteindelijk niet (meteen) in aanmerking voor een baan bij deze Luchtvaarttroepen. Bijvoorbeeld vanwege strenge keuringen en tests. Een baan bij een VVNL-beveiligingsbedrijf is dan een goed alternatief. Ook vanwege de speciale Reservistenregeling die er is met het ministerie van Defensie. Wie interesse heeft om – in het kader van de Reservistenregeling – eens mee te gaan naar een infodag op vliegbasis Volkel kan dat laten weten door een mail te sturen naar beleid@veiligheidsdomein.nl.

Deel dit artikel via: