Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Hikvision

Nimo Dog Security

Crown Security Services

ASIS

Seris

GFT

Add Secure

Paraat

Eizo

Genetec

Top Security

CardAccess

VideoGuard

Sequrix

Multiwacht

Secusoft

Gold-IP

Akuvox

EAL

Milestone

IDIS

ASSA ABLOY

G4S

Securitas

Alphatronics

DZ Technologies

Service Centrale Nederland

Ajax Systems

Uniview

Optex

HD Security

HID

Nenova

BHVcertificaat.online

NIBHV

Trigion

RoSecure

Oribi ID Solutions

i-Pro

Advancis

CSL

OSEC

Seagate

Bosch Security Systems

Eagle Eye Networks

SmartSD

Traka ASSA ABLOY

VBN

Hanwha Vision Europe

Regio Control Veldt

Bydemes

PG Security Systems

Masset Solutions

VVNL

Unii

Centurion

De Beveiligingsjurist

20face

VEB

Alarm Meldnet

JMB Groep

Explicate

NetworxConnect

CDVI

Dero Security Products

Paxton

2N

Kiwa

ADI

SmartCell

Connect Security

Lobeco

Avigilon Alta

Brivo

Nimo Drone Security

SMC Alarmcentrale

ARAS

VAIBS

SOBA

Samenwerking intelligente videoanalyse

23 februari 2009
Redactie
23:50

Sony Professional, Milestone and Agent Vi hebben een complete oplossing aangekondigd voor intelligente videoanalyse. Dit deden zij aan de vooravond van Milestone’s Integration Platform Symposium in Las Vegas.

Na de introductie van intelligente videoanalysetechnologie enkele jaren geleden is er door de beveiligingsindustrie in toenemende mate gebruik van gemaakt. Tot nu toe was er echter geen enkele kosteneffectieve, schaalbare oplossing beschikbaar omdat beveiligingsoplossingen sterk afhankelijk zijn van software voor centrale videoverwerking. Voor een centraal systeem is een aanzienlijk hardwareplatform vereist, waardoor de serverkosten snel toenemen met de grootte van de installatie.

Deze hoge serverkosten hebben ertoe geleid dat de videoanalysetechnologie niet zo veelvuldig is gebruikt als verwacht. Daarom combineren Sony, Milestone en Agent Vi hun drie videoanalysetechnologieën om één ‘gedistribueerde architectuur’ te creëren die gebaseerd is op de sterke punten van de drie producten. De oplossing is een combinatie van Sony’s DEPA-architectuur, de gedistribueerde architectuur en videoanalyse-algoritmen die aangeboden worden door Agent Vi en de XProtect IP-videomanagementsoftware van Milestone. Omdat de verwerking van de informatie in deze geintegereerde oplossing in de camera zelf plaatsvindt, hoeven de servers minder krachtig te zijn.

Momenteel levert Sony intelligente camera’s waarin zijn unieke videoanalyse-architectuur, DEPA (Distributed Enhanced Processing Architecture), ingebouwd zit. Camera’s met ingebouwde DEPA verwerken de videobeelden in de camera en sturen de metadata door naar de Agent Vi-toepassing. Deze toepassing is gebaseerd op het concept van ‘gedistribueerde architectuur’. Het beschikt over een eenvoudig te gebruiken grafische interface voor het verwerken van de metadata die zijn aangemaakt door de camera. Daarnaast heeft de Agent Vi-toepassing een uitgebreide rule-engine dat een alarm inschakelt dat terugrapporteert naar de Milestone-toepassing zodra de rules oftewel regels worden ‘overtreden’. Milestone biedt een videomanagementplatform, XProtect Analytics 2.0, dat alarmen van de gecombineerde systemen integreert en consolideert en een volledige operationele workflow voor de beveiligingsoperator levert.

De nieuwe oplossing steunt op het open platform van het Milestone XProtect Analytics 2.0 raamwerk voor het beheer en de inspectie van de alarmen gecreëerd door de Sony/Agent Vi-integratie. Het biedt klanten de mogelijkheid om toegang te verkrijgen tot videoanalysetechnologie zonder de lasten van een serverinfrastructuur voor videoverwerking. Als zodanig kunnen degenen die terughoudend zijn geweest om gebruik te maken van de technologie in het verleden, nu beginnen hun voordeel te doen met videobeveiligingsanalyse.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner