Scan helpt agrariërs bij een veiliger bedrijf

Diefstal van diesel, kleine machines en gereedschappen. Voor agrariërs is criminaliteit op het platteland aan de orde van de dag. Het platform Beveiligmijnboerenbedrijf.nu moet boeren en tuinders de weg wijzen om hun bedrijf beter te beveiligen.

beveiligingOp het platform Beveilig mijn boerenbedrijf vinden agrariërs en tuinders ook informatie over de beveiliging van uw boerenbedrijf, subsidiemogelijkheden en beveiligingsproducten. Belangrijk onderdeel op het platform is de gratis scan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Na het laten uitvoeren van een scan, kunnen de best passende preventieve maatregelen worden genomen.
Agrariërs kunnen zelf veel doen om de veiligheid van hun bedrijf op een hoger niveau te brengen, zegt CCV-directeur Patrick van den Brink. Onze ervaring met het uitvoeren van scans heeft geleerd, dat ondernemers meer uit de scan halen dan zij in eerste instantie hadden verwacht. Het levert veel nieuwe inzichten op en daar kunnen ze mee aan de slag. Het ministerie van Veiligheid en Justitie maakt investeren in veiligheid aantrekkelijk met een nieuwe subsidieregeling. Gaan boeren of tuinders aan de slag met bijvoorbeeld een opritverklikker, een dieseltankalarm, of camerabewaking, dan kunnen zij de helft van hun investering terugverdienen.
beveiliging boeren

Deel dit artikel via: